"Türkiye"

Türkiye | “Gençlik Kampları” Yurt Dışındaki Gençleri Bekliyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) yurt dışında yaşayan gençler için düzenlediği “Gençlik Kampları”na başvurular 2 Mart’ta son bulacak.

26 Şubat 2018 admin

YTB’nin yurt dışında yaşayan gençlere yönelik ücretsiz Gençlik Kampları programına başvurularda sona yaklaşılıyor. 2 Mart’ta kapanacak başvuruların ardından değerlendirme süreci başlayacak.

Gençlik Kampları programını değerlendiren Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Mehmet Köse, yurt dışında yaşayan gençleri Türkiye’de düzenlenecek kamplar için başvuruda bulunmaya çağırdı.

 

“Türk Diasporasının Yüzde 40’ı Çocuk ve Genç”

Köse, YTB’nin Türkiye’nin yurt dışında yaşayan vatandaşlarına yönelik sorumlulukları kapsamında, tüm dünyadaki Türk diaspora nüfusunun yaklaşık yüzde 40’ını oluşturan çocuk ve genç mensuplarına yönelik hareketlilik programları düzenlediğini bildirdi.

Türk diasporasının genç bireyleri için yapılan hareketlilik programlarında gençlerin eğitimlerine dair staj programlarının, rol modellerin yetişmesine yönelik faaliyetlerin de yer aldığını dile getiren Köse, Gençlik Kampları’nın da en önemli hareketlilik programlarından biri olduğunu söyledi.

 

Son Başvuru 2 Mart

Köse, yurt dışında yaşayan gençler için 2016 yılından bu yana Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı kamplarda özel kontenjan ayrıldığını hatırlatarak, geçen yıl yaklaşık 10 Avrupa ülkesinden gelen gençlerin 6 ildeki tesislerde ücretsiz ağırlandığını ifade etti.

Gençlik Kampları’na katılanların sportif faaliyetlerden sokak oyunlarına, kültürel gezilerden kişisel gelişim seminerlerine, birçok farklı etkinliğe katılma imkânı bulduğunu vurgulayan Köse, “Yurt dışında yaşayan gençler kültürel ve eğitsel aktiviteleri eğlenceyle birleştiren Gençlik Kampları sayesinde ana vatanlarıyla ve kültürel kimlikleriyle aidiyetlerini pekiştiriyor. Üstelik gençler Türk diasporasının farklı ülkelerde yaşayan bireyleriyle iletişimlerini geliştirerek birlik duygusu ediniyor.” diye konuştu.

 

24-31 Mart tarihleri arasında erkekler, 1-8 Nisan tarihleri arasında da kızlar için düzenlenecek kamplara katılım ücretsiz olacak. Ayrıca YTB tarafından ulaşım desteği de sağlanacak. (AA, P)

 

*Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler