"Fransa"

Fransa | Başörtülü Kadına Laf Eden Doktor İşten Uzaklaştırıldı

Fransa’da genç bir hastanın başörtülü annesine İslamofobik söylemlerde bulunan doktor 6 ay işten uzaklaştırıldı. Ülkede “İslamofobik doktor” vakaları artıyor.  

3 Mart 2018 admin

Fransa’nın Libourne şehrinde bir kulak-burun-boğaz doktoru, 13 Kasım 2015 tarihinde Paris’teki terör saldırılarından birkaç hafta sonra, genç bir hastanın başörtülü annesine karşı uygunsuz davrandığı gerekçesiyle altı ay boyunca işten uzaklaştırıldı.

“Savaştayız, Tarafınızı Seçin”

Basına yansıyan bilgilere göre doktor hastalarından birinin annesine, “Bu başörtüsü, entegre olamadığınızın bir işareti” ve “Savaş halindeyiz, hangi tarafta olduğunuzu bilmelisiniz” ifadelerinde bulundu. Doktor buna ek olarak hasta annesini Libourne güvenlik güçlerine “İslamcı” olarak ihbar etti. Bunun üzerine Doktorlar Disiplin Odası, ayrımcılık ve İslamofobi için suçlanan doktora tam 6 ay işten uzaklaştırma kararı verdi.

 

İlk İslamofobik Doktor Vakası Değil

Fransa’da Müslüman hastalara yönelik bu tarz tavırlar ilk defa Libourne’de yaşanmadı. Daha önce Rhône Alpes bölgesinde bir hekim ile hasta arasında da muayene esnasında sorunlar meydana gelmişti. Başörtülü hastasının önünde reçeteyi yırtan başka bir doktor, “Fransa’da başörtülü kadın istemiyoruz.” diyerek hastanın muayenehaneyi terk etmesini talep etmişti.

 

Tıp Birliği Konseyi, 2015’te Charlie Hebdo ve Bataclan saldırılarından hemen sonra Fransa’da doktorlarla Müslüman hastalar arasında buna benzer birkaç vakanın daha gerçekleştiği açıklamasını yaptı. (mugö)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler