"Almanya"

Almanya | Aşırı Sağcı Terör Örgütü Üyelerine Hapis Cezası

Almanya'da aşırı sağcı terör grubu “Freital” hakkında bir senedir devam eden davada karara varıldı. Mahkeme “terör örgütü kurmak” suçundan sekiz sanık hakkında hapis cezası verdi.

8 Mart 2018 admin

Dresden Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde görülen ve 7 Mart’ta karara bağlanan davada biri kadın sekiz sanığın beş ila on yıl arası değişen hapis cezasına çarptırılmalarına hükmedildi. Grubun liderliğini yapan iki isimden Timo S. on sene, Patrick F. ise dokuz buçuk sene hapis cezası alırken, grup üyesi diğer altı sanık hakkında da dört seneden sekiz seneye kadar değişen hapis cezaları verildi. Kararın henüz kesinleşmediği vurgulandı.

Aşırı sağcı grup “Freital” mensubu sanıklar, terör örgütü kurma, patlayıcı maddelerle saldırılar gerçekleştirme, cinayete teşebbüs ve teröre yardım ve yataklık etme suçlarıyla hâkim önüne çıkarıldı. Sağcı grup, 2015 yılında Freital ve Dresden’deki mülteci barınaklarına ve siyasi muhaliflere toplam beş bombalı saldırı düzenledi. Eski Sol Parti mensubu Michael Richter’in arabasına ve parti bürosuna yapılan patlamayla başlayan saldırılar daha sonra mülteci barınaklarına düzenlenen saldırılarla devam etti. Kasım 2015’ten beri tutuklu bulunan sanıkların yargılanmasına 2017’de başlanmıştı.

Süddeutsche Zeitung’a konuşan Avukat Kristin Pietryzk mahkeme kararından önce “Sağcı terör örgütlerine katılan ve insanları öldürmeye hazır olan herkes toplum için tehlike oluşturuyor ve şiddetle cezalandırılması gerekiyor.” şeklinde konuşarak mahkemeden bu konuda “açık bir mesaj” verilmesini istemişti. Freital benzeri grupların eylemlerinin önüne nasıl geçileceği ile ilgili de konuşulması gerektiğini ifade eden Pietryzk, siyasiler ve toplum olarak topyekûn bir karşı duruş sergilemedikçe bu tarz grupların her zaman var olacağını düşündüğünü belirtti.

Aşırı sağcı terör grubunun eylemleri memleketi Freital’da uzun süre görmezden gelinmiş, Freital Belediye Başkanı Uwe Rumberg saldırıları ciddiye alınmayacak nitelikte “birkaç serserinin bireysel eylemi” olarak tanımlayarak hafife almayı tercih etmişti. (kz, mk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler