"Fransa"

Fransa | Zorunlu Eğitime Başlama Yaşı 3’e İndiriliyor

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamasına göre Fransa'da önümüzdeki sene zorunlu eğitime başlama yaşı 6'dan 3’e indiriliyor.

28 Mart 2018 admin

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, mevcut durumda 6 olan zorunlu eğitime başlama yaşının 3’e indirileceğini açıkladı. Başkent Paris’te eğitim konulu bir konferansta konuşan Fransız lider, yeni eğitim reformu hakkında bilgi verdi. 2019 eğitim yılında 3 yaşındaki çocukların eğitime dahil edileceğini kaydeden Macron, vatandaşlık eğitiminin küçük yaşlardan itibaren başlaması gerektiğini savundu.

Değişiklik Ne İfade Ediyor?

Emmanuel Macron yeni düzenlemeyi “kabul edilemez bir eşitsizliğin düzeltilmesi” ve “Fransız eğitim sisteminde tarihi bir an” olarak sunsa da tasarının çok az sayıda aileyi etkileyeceği belirtiliyor. Zira Fransa’da ailelerin çoğu çocuklarını 3 yaşından itibaren ana okuluna gönderiyor. Resmi verilere göre 3 yaşında anaokulu ve kreş gibi eğitim kurumlarına gönderilmeyen çocukların oranı yüzde 2.4 seviyesinde. Kırsal kesimlerde bu oranın nispeten yüksek olduğu ve düzenlemenin bu bölgelerde az da olsa değişime sebep olabileceği değerlendiriliyor.

Avrupa Ülkelerindeki Durum

Fransa, tasarı hayata geçtiğinde, “zorunlu eğitime başlama yaşı en düşük Avrupa ülkesi” konumuna gelecek. Şu an bu konumda “4 yaşında zorunlu eğitim” uygulaması ile Kuzey İrlanda bulunuyor. Güney Kıbrıs, İngiltere, Malta, İskoçya ve Galler’de 5 olan “zorunlu eğitime başlama yaşı”, Almanya, Avusturya, Danimarka, İtalya, Hollanda ve Türkiye’de 6. Bulgaristan, Finlandiya, Polonya ve İsveç’te ise çocuklar 7 yaşında zorunlu eğitime başlıyor. (meb)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler