"domuz başı"

Fransa | Müslüman Hakeme Soyunma Odasında Irkçı Saldırı

Fransa'da amatör kümede hakemlik yapan Müslüman bir hakem ırkçı saldırıya maruz kaldı. Soyunma odasına domuz başı bırakıldı.

Fransa’da amatör kümede oynanan bir futbol müsabakasında düdük çalan Müslüman bir hakem, maç sonrası ırkçı bir saldırıya maruz kaldı. Ülkenin Almanya sınırındaki Moselle bölgesinde yaşanan olayda, maç sonu soyunma odasına giden hakem, bir poşete sarılmış domuz kafası ile karşılaştı. Fas kökenli 22 yaşındaki Müslüman hakem, maruz kaldığı saldırının ırkçı bir eylem olduğunu ifade etti.

Yerel France Bleu Lorraine Nord‘un haberine göre genç hakem olayla ilgili jandarmaya giderek şikayetçi oldu. Başına ilk kez böyle bir olay geldiğini söyleyen Müslüman hakem, insanların kendisine yönelik bakışlarında bir rahatsızlık hissettiğini kaydetti. Domuz başı ve hayvanın burnunun önüne bir çiçek bırakılarak gerçekleştirirken eyleminin tanıdık bir vaka olduğunu söyleyen genç hakem, “Bu ırkçı bir saldırı, özellikle de Ramazan ayında gerçekleştirildi.” dedi.

Belediye Başkanından Genç Hakeme Tam Destek

Öte yandan yaşanan ırkçı saldırı bölgede büyük tepkiye neden oldu. Belediye Başkanı Michel Hergat saldırıyı “skandal” ve “aptalca” olarak niteledi. Olayı “şok olmaktan daha öte” ifadeleriyle değerlendiren Hergat, taraftarların böyle bir aptallıkla karşılaşmak için bir futbol kulübünü desteklemediklerini söyledi. Belediye Başkanı, maç boyunca soyunma odalarının kilitli kalması gerektiğine de dikkat çekti. Mağdur olan genç hakeme her türlü desteklerini ileten Hergat, “Onun yanındayız ve ona bu olayın bir embesilin gerçekleştirdiği izole bir durum olduğunu, ne vatandaşlar ne de kulüp yetkililerinin görüşünü yansıtmadığını göstermek istiyoruz.” diye konuştu.

Fransa’da İslamofobik Saldırılarda Düşüş Gözlemlenmişti

Fransa’da 2015 yılında yaşanan terör saldırıları sonrası Müslümanlara yönelik saldırılarda korkunç artış yaşanmıştı.  Fransa’da İslamofobi İle Mücadele Derneği’nin (CCIF), yayınladığı 2017 yılında Müslümanları hedef alan ırkçı eylemlerle ilgili raporunda saldırıların azaldığı ancak İslamofobinin ülkede kronikleştiğine dikkat çekilmişti. Raporda, 2017 yılında toplam 447 İslamofobik saldırı gerçekleştiği, bu saldırıların 39’unun fiziki saldırı, 58’inin ise nefret söylemi olduğu kaydedildi. Saldırıların çoğunluğunu ise konut, işyeri ve okullarda Müslümanların uğradığı ırkçı ayrımcılık oluşturduğu belirtilmişti. Fransa’da çoğu Kuzey Afrika kökenli olmak üzere 5 milyon Müslüman yaşıyor. Avrupa’da Müslümanların an fazla yaşadığı ülkeler sıralamasında Fransa ilk sırada yer alıyor. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler