"Fransa"

Fransa | Kahraman Göçmene Vatandaşlık Verilecek

Fransa’nın başkenti Paris’te 4. katta bulunan bir balkondan sarkan küçük bir çocuğu binaya tırmanarak kurtaran Malili Mamoudou, ülkede kahraman ilan edildi. Cumhurbaşkanı Macron, kaçak durumdaki kahraman gence Fransız vatandaşlığının verileceğini açıkladı.

Fransa’nın başkenti Paris’in 18’inci bölgesinde cumartesi günü yaşanan olayda, balkondan sarkan 4 yaşındaki bir çocuk, ülkede göçmen durumda bulunan Malili Mamoudou Gassama tarafından kurtarıldı. Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasıyla itfaiye ekiplerinin gelişini beklemeden binaya tırmanarak küçük çocuğu düşmeden kurtaran Malili genç, ülkede kahraman ilan edildi.

22 yaşındaki Mamoudou Gassama bugün Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından Elysee Sarayı’nda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Macron kabulde kahraman gence Fransız vatandaşlığının verileceğini açıkladı. Macron, cesaret madalyası verilen Gassama’nın ayrıca itfaiye eri olacağını belirtti. Gençle özel görüşmede de Cumhurbaşkanı Macron’un olay anını bir kez daha Mamaoudou’dan dinlediği ve genç Malili’nin kahramanlığını tebrik ettiği aktarıldı.

Paris Belediye Başkanı: Her Türlü Destek Verilecek

Mamoudou Gassama’nın küçük bir çocuğu kurtarmak için sergilediği kahramanlık diğer politikacılardan da büyük destek gördü. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Twitter’dan yayınladığı mesajında, “Mamoudou Gassama’ya cesareti için tebrikler.”fadelerini kullandı. Genç adamı arayarak teşekkür ettiğini aktaran Hidalgo, hayatını yeniden kurmak için birkaç ay önce Fransa’ya geldiğini söyleyen Maumoudou’ya yerleşmesi için her türlü desteğin verileceğini söyledi. Paris’in de yer aldığı Île-de-France’ın Bölgesi’nin Başkanı Valerie Pecresse de küçük bir çocuğu kurtarmak için büyük bir cesaret gösteren Malili genci kutladığını aktardı.

Öte yandan olayla ilgil konuşan Mamoudou Gassama Şampiyonalar Ligi final maçını izlemeye giderken bir binanın önünde kalabalık olduğunu farkettiğini söyledi. Daha sonra balkondan sarkan çocuğu gördüğünü belirten Gassama, “Çok düşünmedim, hemen tırmandım ve onu kurtardım.”diye konuştu.

Baba Eylül Ayında Hakim Karşısına Çıkacak

Küçük çocuğun nasıl bu duruma geldiği ile ilgili henüz bilgi edinemezken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri, küçük çocuğun anne babasının evde olmadığını farketti. Olay sonrası aile ile ilgili anne babanın sorumluluklarının yerine getirmedikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Paris Savcısı François Molins annenin evde olmadığını, babanın ise alışveriş için çocuğu evde yalnız bırakarak ayrıldığını söyledi. Olay sonrası gözaltına alınan babanın eylül ayında hakim karşısına çıkacağı açıklandı. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler