"Almanya"

Almanya | Türk Kökenli Genç Anne Çocuğunun Gözleri Önünde Darp Edildi

Krefeld şehrinde genç bir anne 3’ü kadın 5 kişi tarafından ırkçı hakaretlere uğrayarak küçük çocuğunun gözleri önünde darp edildi. Vücudunun çeşitli yerlerine darbe alan genç kadın hastanede tedavi altına alındı.

Geçen hafta perşembe günü Krefeld şehrindeki Stadtgarten parkında cereyan eden olayda Türk kökenli 23 yaşındaki genç bir kadın, 5 kişinin sözlü ve fiziksel saldırısına uğradı. Akşam saatlerinde 3 yaşındaki oğlu ve 31 yaşındaki komşusu ile parkta çocuklarını gezintiye çıkaran genç kadın, serbest bırakılan bir köpeğin küçük bir çocuğun üzerine giderek korkutması üzerine köpeğin sahibi kadının yanına giderek köpeğe tasma takmasını rica etti. Köpek sahibi 35 yaşındaki kadının hakaretleri ve bir anda yüzüne indirdiği darbe ile neye uğradığını şaşıran genç anne yere düşerken saldırgan yerde yatan kadını darp etmeye devam etti. Genç kadını tekmeleyerek boğazını sıkan ve saçlarını çeken saldırgan kadının olay yerinde bulunan erkek arkadaşı (51) da gelerek yerde yatan kadını darp etmeye başladı. Parkta bulunan ve saldırıyı izleyen 2’si kadın 3 kişi de yerde yatan kadına ırkçı hakaretler savurdu. Kadınlardan biri bir müddet sonra saldırganları genç anneden uzaklaştırdı. 

Saldırı sırasında çocukları korumaya çalışan, kurbanın 31 yaşındaki komşusu olayı polise bildirirken 5 saldırgan olay yerini terk etti. Polis genç kadını darbeden saldırgan kadın ve erkek arkadaşının kimliklerini tespit etti. 51 yaşındaki erkek saldırgan park yakınında yakalanırken aşırı derecede alkollü olduğu tespit edildi. Saldırganlar hakkında cezai dava süreci başlatılacağı bildirildi. Polis ikisi kadın diğer 3 saldırganı aramaya devam ediyor.

 “Annem Öldü Mü?”

Olayla ilgili Facebook üzerinden açıklama yapan genç kadın, parkta bulunan insanların kendisine yapılan saldırıya müdahale etmeyip sessizce izlemesinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. “Park insan doluydu, çocuklarını korumaya çalışan kadınların müdahale etmemesini anlarım. Ama olayı izleyen erkeklerin 5 kişi tarafından darp edilen ufak tefek bir kadına yardım etmeye gerek duymamaları çok üzücü.” dedi. Aldığı darbeler nedeniyle dirseğinde, başında ve vücudunun çeşitli yerlerinde çatlak, morluk ve eziklerin bulunduğunu belirten genç kadın, “Annesinin birçok kişi tarafından yerde darp edildiğine şahit olmak zorunda kalan 3 yaşındaki oğlum annem öldü mü diye sordu!” diyerek küçük çocuğunun saldırı nedeniyle yaşadığı travmayı aktardı. 

Perspektif’in ulaştığı genç kadın, hala şokta olduğu için konuya ilişkin şu an daha detaylı bilgi veremeyeceğini, oğluyla birlikte olayın etkisini atlatmaya çalıştıklarını ifade etti.

“Saldırıda İslam Veya Yabancı Düşmanlığı Yok”

Olayla ilgili olarak Krefeld Emniyeti basın bürosu tarafından yapılan açıklamada, saldırının İslam veya yabancı düşmanlığından kaynaklandığını gösteren açık bir gösterge bulunmadığı belirtildi. Saldırıya uğrayan kadının bariz göçmen kökenli dış görünümüne ve saldırı sırasında kendisine sarf edilen ırkçı hakaretlere rağmen, saldırının kurbanın köpeğe tasma takılmasını istemesi sonucu gerçekleştiğine inanıldığı ifade edildi. Saldırı sırasında yapılan ırkçı hakaretlerin ise ayrı bir suç unsuru olarak ele alınıp soruşturulacağı belirtildi. 

Krefeld Emniyeti şimdi 2’si kadın diğer 3 saldırganı arıyor. Görgü tanıklarından 02151 6340 numaralı telefondan veya hinweise.krefeld@polizei.nrw.de adresine mail atarak Krefeld polisine bilgi vermesi bekleniyor.(mk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler