"Almanya"

Almanya | Türk Çifte Irkçı Saldırı

Almanya’da Müslümanlara karşı artan şiddet eylemlerine bir yenisi daha eklendi. Cumartesi akşamı Saksonya eyaletinde bulunan Sebnitz şehrinde Türk kökenli Mülsüman bir çift ırkçı saldırıya maruz kaldı.

9 Ağustos 2018 admin

Almanya‘nın Çekya sınırındaki Sebnitz şehrinde Penny isimli markette alışveriş yapan Türk kökenli Müslüman bir çift, araçlarına binmek için marketten çıktıklarında en az 3 kişinin ırkçı saldırısına uğradı. Irkçı grup, başörtülü 31 yaşındaki kadın ile 32 yaşındaki eşine önce sözlü tacizde bulundu, daha sonra ise fiziki saldırı gerçekleştirdi. Olay sonrası Türk aile, polise giderek saldırganlardan şikayetçi oldu. Polis, 32 yaşındaki adamın hafif şekilde yaralandığını duyurdu.

Polis, şikayet sonrası 34, 40 ve 43 yaşındaki üç zanlıyı gözaltına aldı. Yapılan ilk sorguda Alman asıllı saldırganların aşırı derecede alkollü olduklarının tespit edildiği kaydedildi. Ayrıca markette de grubun agresif tavır sergilediği ve alkollü oldukları aktarıldı. İfadeleri sonrası saldırganlar serbest bırakılırken soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Öte yandan polis, saldırıyı kaç kişinin gerçekleştirdiğinin ortaya çıkarılması için de çalışma başlattı. Bu durumun tespit edilebilmesi için görgü tanığı arayan polis, olaya şahit olanları 0351 4832233 numaralı telefondan Dreseden Polis Merkezi veya Dresden’de herhangi bir polis dairesine bilgi vermeye davet etti.

 “İslamofobik Ve Yabancı Düşmanı Bir Motivasyon”

Saldırının islamofobik ve yabancı düşmanı bir motivasyonla gerçekleştirilmesi nedeniyle davayı Saksonya Ulusal Kriminal Dairesi’ne bağlı Polis Terör ve Aşırıcılığa Karşı Savunma Merkezi (PTAZ) birimi devraldı. Görgü tanıklarının soruşturmayı yürüten birimlere failler ve olayın oluşumu hakkında bilgi ve ipucu vermeleri bekleniyor.

Almanya’da geçen hafta perşembe günü de Krefeld şehrinde türk kökenli genç bir anne 5 kişi tarafından çocuğunun ve komşusunun gözü önünde darp edilmişti.(hç)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler