"Cami"

İngiltere’de Camiden Çıkan Cemaate Saldırı: 3 Yaralı

İngiltere'de bir kişi camiden çıkan cemaatin üzerine aracını sürdü. Polis 3 kişinin yaralandığı olayla ilgili soruşturma başlattı. 

İngiliz polisi Londra’da bir aracın cami önünde duran yayalara çarpmasıyla ilgili “nefret suçu” kapsamında soruşturma başlattı. İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard’dan yapılan açıklamada, Londra’nın kuzeybatısındaki bir Şii camisi önündeki yayalara çarpan bir otomobilin 3 kişiyi yaraladığı belirtildi. Görgü tanıklarının araçtaki 3’ü erkek 4 kişinin camiye yaklaşarak İslam karşıtı sözler söyledikleri aktarılırken, çevredekilerin tepkileri üzerine şüphelilerin olay yerinden ayrılırken araçlarıyla 3 kişiye çarptığı kaydedildi.

Polis “Nefret Suçu” Kapsamında Soruşturma Başlattı

Yerel saatle 00.20’de gerçekleşen olayda 2 kişinin hafif yaralandığı, bacağından ağır yaralanan bir kişinin de hastanede tedavi altına alındığı bildirildi. Polis, olayın “nefret suçu” kapsamında soruşturulduğunu ve şüphelilerin aranmasına başlandığını açıkladı.

Londra’nın kuzeyindeki Finsbury Park’ta geçen yıl haziran ayında meydana gelen benzer bir saldırıda 51 yaşındaki bir Müslüman hayatını kaybetmişti. Olayın ardından yakalanan aşırı sağcı saldırgan Darren Osborne 43 yıl hapse mahkum edilmişti.(AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler