"Danimarka"

İsveç ve Danimarka’da Sünnet Yasağı Gündemde

İsveç'te aşısı sağ parti İsveç Demokratlar'ın Genel Sekreteri Jomshof, ülkede çocukların sünnet edilmesinin yasaklanmasını istedi. Danimarka'da da 18 yaşından küçük erkek çocuklarının sünnet edilmelerini yasaklayan öneri parlamentoya sunuldu.

Göçmen karşıtlığıyla bilinen aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisinin Genel Sekreteri Rickard Jomshof, çocuk sünnetinin yasaklanması amacıyla parlamentoya önerge sundu. Yahudi çocuklarının 8 günlük, Müslüman çocukların da daha ilerideki yaşlarda sünnet edilmesinin çocuk istismarı olduğunu savunan Jomshof, Meclis Soruşturma Komisyonuna verdiği önergede, çocukların rızaları alınmadan sünnet edildiklerine dikkati çekti.

Sünnetin geri kalmış uluslarda ortaya çıktığını öne süren Jomshof, İsveç’in çocukların hakkını koruması gerektiğini ifade etti. Önerge ilk olarak Meclis Soruşturma Komisyonunda görüşüldükten sonra Parlamentoda oylanacak.

Danimarkada da Sünnet Yasağı Gündemde

Öte yandan Danimarka’da da tıbbi gerekçe olmaksızın 18 yaşından küçük erkek çocuklarının sünnet edilmelerini yasaklayan öneri parlamentoya sunuldu. Parlamento Sekreterliği, yasağa karşı çıkanlara da 6 yıla kadar hapis cezası öngören yas tasarısının anayasada güvence altına alınan din özgürlüğüne aykırı olmadığına ve önerinin parlamentoda oylanabileceğine karar verdi. Ancak öneriye hükümetin sıcak bakmadığı belirtiliyor.(P, AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler