Almanya’da Türklerin Yaşadığı Binada Yangın: 10 Yaralı
Almanya’da Türk ailelerin oturduğu binada çıkan yangında faciadan dönüldü. Polis, ikisi çocuk 10 kişinin yaralandığı yangının çıkış nedenini araştırıyor.
Almanya’nın Karlsruhe kenti yakınlarındaki Malsch kasabasında önceki gün üç katlı bir binada yangın çıktı. Çoğunlukla Türk ailelerin oturduğu binada çıkan yangında ikisi çocuk 10 kişi dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.
Polis olayla ilgili inceleme başlatırken, yangının evin arkasında depo olarak kullanılan eski marangozhanede çıktığını belirlendi. Yangının çıkış nedeninin de araştırıldığı kaydedildi. Öte yandan rüzgarın da etkisiyle kısa zamanda binayı saran alevleri erken farkeden Türk ev sahibinin kiracıları haberdar edip binayı terketmelerini sağlayarak olası faciayı önlediği kaydedildi.
Başkonsolos Yaralıları Hastanede Ziyaret Etti
Alevler nedeniyle 1.4 milyon euro maddi hasarın oluştuğu binanın birinci katında ev sahibi Ercan Badur ve ailesi, diğer iki katta Kemal Saadet Özgür ve Umut Emel Yıldırım ile Tunuslu bir ailenin kaldığı belirlendi. Karlsruhe Başkonsolosu Nevzat Arslan da yaralıları hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.(P)