"Fransa"

Fransa’da Sınır Dışı Edilen Göçmen Sayısı Yüzde 20 Arttı

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısının bu yıl yüzde 20 arttığını söyledi.

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, sınır dışı edilen düzensiz göçmen oranının bu yıl yüzde 20 arttığını açıkladı. Castaner, Ulusal Meclis’te yaptığı konuşmada ülkeye yasa dışı yollardan giren düzensiz göçmenlere uygulanan sınır dışı işlemlerine değindi.

Fransa’da yeni hükümetin düzensiz göçlerle mücadelede bir dönüm noktası olduğunu belirten Castaner, “2017’deki yüzde 14 oranında artıştan sonra, bu yıl, Fransa’da ikamet hakkı olmayan yabancıların ülkeyi terk edişinde yüzde 20 oranında yeni bir artış tespit ettik.” dedi. Ülkenin yoğun bir göçmen akını baskısı altında olduğunu söyleyen Castaner, ekim 2017’den beri Adli Tutukluluk Merkezleri’nin kapasitesinin 200 kişi daha artırıldığını kaydetti. Fransa Yabancılar Genel Direktörlüğü, 2017’de 14 bin 816 kişinin zorla sınır dışı edildiğini açıklamıştı.

İltica ve Sığınma Hakları Yeniden Düzenlendi

Fransa Ulusal Meclisi, ağustos ayında iltica ve sığınma haklarına ilişkin yasal düzenlemelerin sertleştirilmesini öngören yasa tasarısını kabul etmişti. Değişiklikle iltica başvurularının tamamlanma süreci 11 aydan 6 aya indirilmiş, başvuruları kabul edilmeyen mültecilere sınır dışı edilene kadar verilen idari süre ise 45 günden 90 güne çıkarılmıştı. Ayrıca, sığınmacıların Fransa Mültecileri Koruma Ofisine (OFPRA) sığınma başvuru talebi için verilen süre 120 günden 90 güne, OFPRA’nın verdiği karara itiraz için tanınan süre de 30 günden 15 güne indirilmişti.(P,AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler