"Almanya"

Aşırı Sağcılar 9 Ayda 12 Bin 613 Suç İşledi

Almanya’da aşırı sağcıların bu yılın 9 ayında 12 bin 613 suç işlediği açıklandı.

15 Kasım 2018 admin
Chemnitz, Almanya © knipsdesign @ Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından Sol Parti Federal Meclis milletvekili Petra Pau’nun soru önergesine verilen cevapta, ocak-eylül döneminde aşırı sağcıların 12 bin 613 suç işlediği ifade edildi. Bakanlık açıklamasında, söz konusu dönemde işlenen suçlarla ilgili 886 kişinin yaralandığı kaydedildi.

“Her 3 Kişiden Biri Irkçı Fikirlere Sahip”

Almanya’da Leipzig Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, ülkenin batısında her 3 kişiden biri, doğusunda ise her 2 kişiden biri göçmenlerin Almanya’ya sadece sosyal devletin olanaklarını istismar etmek için geldiğini savunduğunu ortaya koymuştu. Oliver Decker ve Elmar Brähler’in öncülüğünde Almanya’daki otoriter ve aşırı sağcı tutumların gelişimini inceleyen çalışmanın sonuçları ülkede diktatörlüğü savunan, yabancı düşmanı fikirlere sahip olan ya da nasyonal sosyalizmi destekleyen insanların sayısında artış olduğunu ortaya koyuyor.

Toplumda yabancılara karşı önyargıların ve düşmanlığın ürkütücü bir boyut aldığını gösteren “Leipzig Otoriterlik Araştırması”na göre, Almanların yüzde 36,6’sı, ülkenin yabancılar tarafından “tehlike oluşturacak şekilde istila edildiğini” düşünüyor. Almanya’nın doğu eyaletlerinde bu oran yüzde 44,6. 2002 yılından bu yana her iki yılda bir yapılan araştırmada Almanların özellikle Müslümanlara olumsuz yaklaşımının arttığı belirlendi.(P,AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler