"BM Göç anlaşması"

İsveç BM Göç Anlaşmasını İmzalayacağını Duyurdu

İsveç hükümeti, Avusturya, Polonya, Çekya, Estonya, Bulgaristan, Hırvatistan, ABD, Macaristan, Avustralya ve İsrail’in imza atmayacağını duyurduğu Birleşmiş Milletler (BM) Göç Anlaşması’nı imzalayacağını duyurdu.

İsveç Hükümeti, İsveç’in BM’nin göç sorununa ilişkin hayata geçirmek istediği küresel ölçekli ilk anlaşmaya imza atacağını duyurdu. Resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, anlaşma ile insanların güvenli yollardan göç etmesinin sağlanacağı, düzensiz göçün önüne geçileceği kaydedildi. İnsan ticareti ve insan tacirleriyle sınır ötesinde etkili biçimde mücadele edileceğinin de altı çizilen açıklamada, “Göçe maruz kalan çocuk, yaşlı ve kadınlar, güçlü bir şekilde küresel iş birliğiyle koruma altına alınacak” denildi.

Almanya Belirleyici Role Sahip

Almanya’nın belirleyici role sahip olduğu BM Göç Anlaşması’na Avusturya, Polonya, Çekya, Estonya, Bulgaristan, Hırvatistan, ABD, Macaristan, Avustralya ve İsrail imza atmayacağını duyurmuştu.

BM Göç Anlaşması’nda yer alan maddeler, Fas’ın Marakeş kentinde 10-11 Aralık’ta düzenlenecek konferansla kabul edilecek. Anlaşma, Eylül 2019’da düzenlenecek BM Genel Kurulu’nda oylanacak.(AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler