"Almanya"

Alman Cumhurbaşkanı 7 Çocuklu Türk Aileye “Onursal Himaye” Sundu

Almanya’da 7’inci çocuğu olan Türk aileye Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier imzalı "Onursal Himaye Belgesi" verildi.

Fotoğraf: Perspektif

Almanya’nın Dormagen şehrinde oturan Damar ailesi, mayıs ayında 7’inci çocuklarını kucaklarına aldı. Aileye, Almanya’da 7’inci çocukları olan ailelere verilen cumhurbaşkanı imzalı “Onursal Himaye Belgesi” (Ehrenpatenschaft) takdim edildi.

Baba Yavuz Damar Perspektif’e yaptığı açıklamada, yeni doğan 7’inci çocuklarını kayıt ettirmek için gittiği belediyede yetkililerin kendilerine böyle bir ödülden söz ettiğini söyledi. “Ödülü kabul eder misiniz?” diye sorulduğunu kendisinin de evet dediğini kaydeden Damar, daha sonra belediye yetkililerinin kendileriyle irtibata geçtiğini söyledi. Belediye’de düzenlenen törene davet edildiklerini söyleyen Yavuz Damar, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier imzalı “Onursal Himaye Belgesi”ni Dormagen Belediye Başkanı Erik Lierenfeld’ın kendilerine takdim ettiğini söyledi. 

“Hiç Olumsuz Bir Durum Yaşamadık”

Yavuz Damar, çok çocuklu bir aile olmanın dezavantajını hiçbir zaman yaşamadıklarını belirtti. Damar, “Çok çocuklu ailelere bakış belki normalde olumsuzdur. Ama biz şimdiye kadar ne yaşadığımız muhitte, ne de çocuklarımızın gittiği okullarda bu yönde olumsuz bir durum yaşamadık. Tam tersi bize ödülü takdim eden Belediye Başkanı’nın kendisi de kalabalık bir aileden geldiğini söyledi. İnsanlar genelde yalnızca ‘7 çocuk nasıl, nasıl üstesinden geliyorsunuz?’ diye soruyorlar. Bazıları, ‘Biz 2 çocukla baş edemiyoruz, siz 7’si ile nasıl baş ediyorsunuz.’ diyor.” dedi.

7’inci Çocuğu Olan Ailelere Veriliyor

Almanya’da “Onursal Himaye Belgesi”, 7’inci çocuğu olan ailelere Cumhurbaşkanı Steinmeier adına veriliyor. Ödülü almak için çocukların aynı anne ve babadan olması önemli. Bu tarz bir onur ödülü sembolik karaktere sahip. Ödül, devletin çocuk sayısı fazla olan ailelere karşı sorumluluğunu dile getirmesini sembolize ediyor. Aynı zamanda ödülle, çok çocuk sayısına sahip olan ailelerin sosyal prestijinin arttırılması planlanıyor. Söz konusu ödülü almaya hak kazanan ailelere bir belge ve 500 Euro ödül takdim ediliyor.

1949 yılından bugüne kadar Almanya’da bu ödülü 80.285 aile aldı. Yalnızca 2017 yılında ödülü 460 aile almaya hak kazandı.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler