"Almanya"

Berlin’de 2 İranlı’ya Irkçı Saldırı

Berlin'de 5 kişilik ırkçı grup, otobüs bekleyen İranlılara saldırdı. Polis saldırganları yakalamak için soruşturma başlattı.

© Animaflora PicsStock @ Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın başkenti Berlin’de otobüs bekleyen 31 ve 28 yaşlarındaki 2 İran vatandaşına 5 kişilik bir grup tarafından ırkçı saldırı gerçekleştirildi. 

Salı gecesi Berlin’in Lichtenberg semtindeki otobüs durağında meydan gelen olayda, 5 kişilik grup, otobüs bekleyen İranlılara ırkçı ifadeler kullanarak saldırdı. Alman polisi, saldırganların hakaret edip, “Almanya Almanlarındır” diye bağırdıklarını bildirdi. Daha sonra ise 31 yaşındaki İranlı’yı iterek yere düşürüp tekmeledikleri saldırıda gencin dizinden yaralandığı kaydedildi. Diğer İranlı’nın ise saldırıdan yara almadan kurtulduğu aktarıldı. Olayda yaralanan İranlı, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırganların ise olay yerinden kaçarak uzaklaştığı belirtilirken, polisin ırkçı saldırganları yakalamak için soruşturma başlattığı aktarıldı. 

İslamofobik Suçların Sayısında Düşüş Şiddetinde Artış

Almanya’da Sol Parti’nin verdiği soru önergesine Almanya İçişleri Bakanlığınca verilen cevapta, ülkede bu yılın ocak-eylül döneminde camilere ve Müslümanlara 578 saldırı düzenlendiği kaydedilmişti. Saldırıların yaklaşık 190’ının yılın üçüncü çeyreğinde gerçekleştirildiği ifade edilmişti. Saldırılarda yaralananların sayısında görülen artış saldırıların şiddetinin arttığını da gözler önüne sermişti. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler