'CAMİ SALDIRILARI'

Almanya’da Akşemsettin Camisi’ne Saldıran Zanlıların 7 Yıl Hapsi İstendi

Almanya'da Lauffen kentinde İslam Toplumu Milli Görüş’e bağlı Akşemsettin Camisi'ni kundaklayan 3 zanlı hakkında savcı 5 ila 7 yıl arasında değişen hapis cezaları istedi.

Almanya’nın Lauffen kentinde İslam Toplumu Milli Görüş’e (IGMG) bağlı Akşemsettin Camisi‘ne yapılan saldırı ile ilgili Heilbronn Eyalet Mahkemesi’ndeki dava sürüyor.

Heilbronn Savcılığı, camiye yönelik saldırının büyük ölçüde aydınlatıldığını duyurdu. Savcı, saldırıyı gerçekleştiren 19 ila 24 yaş aralığındaki 3 zanlının “cinayete teşebbüs” ve “ağır kundaklama” suçlarından cezalandırılmasını istedi. Savcı, olaya ilişkin toplanan delillerin yeterli olduğunu kaydederek, zanlılar için 5 ila 7 yıl arasında değişen hapis cezaları talep etti. Heilbronn Eyalet Mahkemesi’nin nihai kararı 22 Şubat’ta vermesi ön görülüyor. 

Molotofla Saldırmışlardı

Lauffen Akşemsettin Camisi’nin kundaklanmasından sadece 5 gün önce Almanya’nın Bremen şehrindeki Fatih Camisi’nin duvarlarına küfürlü sloganlar yazılmıştı. 9 Mart 2018 gecesinde ise Akşemsettin Cami, molotoflu saldırıya uğradı. Cami’de çocukların ders gördüğü sınıflara ve cami imamının ikamet ettiği misafirhaneye giden kapıya atılan molotoflar, kapıda ve yanındaki camda büyük hasar meydana getirmişti. Savcı, zanlıların, molotofların atıldığı vakit  misafirhanede uyuyan ve son anda kurtulmayı başaran cami imamı ve hanımının ölümünü göze aldıklarına dikkat çekti. 

Suçlamalarla ilgili hiçbir ifade vermeyen zanlıların aralarında da herhangi bir bağ açığa çıkarılamadı. Soruşturmayı yürüten yetkililer, kundaklamanın arkasında bir siyasi motif olduğunu ve zanlıların terör örgütü PKK ile bağlantılarının olduğunu vurguluyor. Saldırıdan bir gün sonra PKK’ya yakın haber portalında yayımlanan kundaklama videosu ise, bu tezi güçlendiriyor. (ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler