"Christchurch"

Sri Lanka Terör Saldırısı Sonrasında Müslümanlar Kiliseleri Ziyaret Etti

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) cemaatine bağlı birçok temsilci, Sri Lanka’daki terör saldırısıyla ilgili Hristiyan cemaatlerle birlik ve dayanışma içinde olduğunu göstermek üzere kiliseleri ziyaret etti.

@IGMG değişiklikler Perspektif

Sri Lanka’da 21 Nisan Pazar günü Paskalya Ayinleri sırasında gerçekleştirilen saldırılar sonrasında Müslüman cemaatler ve Hristiyan cemaatler arasındaki dayanışma sürüyor. İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) cemaatine bağlı birçok dinî cemaat temsilcisi, Sri Lanka’daki terör saldırısıyla ilgili Hristiyan cemaatlerle birlik ve dayanışma içinde olduğunu göstermek üzere kiliselere taziye ziyaretinde bulundu.

Pazar ayini sırasında kiliseleri ziyaret eden temsilciler şu açıklamada bulundular: “Sri Lanka’da kiliselerinde ibadet etmekte olan masum insanları hedef alan bu menfur terör saldırılarını öğrendiğimizde, bu tarihin kara bir gün olarak hafızalarımıza kazınacağını anladık. Bu acı olayı asla unutmayacağız.

Biz bu saldırıyı bütün insanlığa yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Kur’an’ın 5. suresinin 32. ayetinde şöyle ifade edilir: ‘Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla. Kim bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur.’ Bu manada, bu saldırıların hedefi olan masum insanların her birinin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bu menfur saldırının ana hedefi olan bütün Hristiyanların acısını paylaşıyoruz. Onların acısı bizim de acımızdır.”

“Terörün Hedefi Toplumumuzu Bölmek”

Terörün asıl hedefinin toplumları bölmek olduğunu vurgulayan IGMG temsilcileri, buna asla izin vermeyeceklerini, bu gibi olaylar karşısında her zamankinden daha fazla dayanışma göstererek toplumsal birlikteliği çok daha sağlam hâle getireceklerinin mesajını verdiler. Aynı birliktelik ve dayanışmanın kısa bir süre önce Christchurch’te gerçekleşen saldırı sonrasında da Müslüman cemaat için gerçekleştirildiğini ve bunun Müslüman cemaat açısından büyük bir güç kaynağı olduğu ifade edildi.

“Bugün burada gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaretle sizlerin acısını paylaşmayı, sizlerle dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermeyi istiyoruz. Her ne kadar farklı inançlara sahip olsak da aynı sizin gibi hisseden, acınızı samimi bir şekilde paylaşan komşularınızı olduğunu bilmenizi isteriz. Bizleri birleştiren noktaların bizi birbirimizden ayıran noktalardan daha fazla olduğunu ifade etmek isteriz.”  şeklinde açıklamalarda bulunan temsilciler,  birlikteliğin ve dayanışmanın önemini bir kere daha vurguladılar.

Benzer şekilde Christchurch‘te gerçekleşen terör saldırısı sonrasında IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, “Terörün hedefine ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Toplum hâlinde daha da kenetlenecek ve birliktelik göstereceğiz.” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Sri Lanka ve Christchurch Terör Saldırıları

Sri Lanka’da kilise ve otelleri hedef alan saldırılarda 253 kişi hayatını kaybetti. Ülkede 21 Nisan Pazar günü Paskalya ayinleri sırasında gerçekleşen saldırılar, DAEŞ terör örgütü tarafından üstlenilmişti.

Yine 15 Mart Cuma günü Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde Cuma namazı sırasında gerçekleştirilen terör saldırında 51 kişi hayatını kaybetmişti.

Her iki saldırı sonrasında da birçok dinî cemaat lideri ve siyasi lider, saldırıya dair tepkilerde bulunmuştu. (yy)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler