'Cami Saldırıları'

Almanya’da Ramazan Öncesi Camiye “Kurşunlu Tehdit”

Yeni Zelanda'da yaşanan terör saldırısından sonra İslamofobik mektupların hedefinde olan Berlin'deki Gazi Osman Paşa Camii’ne mavzer fişeği bırakıldı.

@Sosyal Medya değişiklikler Perspektif

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Gazi Osman Paşa Camii’nde cuma namazı sonrası mavzer fişeği bulundu. Berlin’in Neukölnn semtinde Berlin İslam Federasyonu’na bağlı camide kurşunu cemaat farketti. Olayla ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Ali Şenel, Yeni Zelanda’da yaşanan terör saldırılarından sonra camiye gelen İslamofobik mektuplara dikkat çekti. Mektuplarda İslama hakaret içeren ifadelerin yer aldığını aktardı.

Mektuplarla ilgili polise şikayette bulunduklarına kaydeden Şenel, incelemek üzere polislerin mektupları aldıklarını belirtti. Ali Şenel, son olarak camiye kurşun bırakıldığını belirterek, “Mermiyi de polise verdik. Ramazan öncesi olması nedeniyle şimdi vermeyi planladığımız iftar yemeklerini iptal edip etmeyeceğimizi düşünüyonuz. Yapacağımız toplantıda bu konuyu karara bağlayacağız.” dedi.

Geçen Yıl 813 Saldırı Gerçekleştirilmişti

Almanya İçişleri Bakanlığı’nın Sol Parti’nin verdiği soru önergesine verdiği cevapta, ülkede 2018 yılında camilere ve Müslümanlara 813 saldırının düzenlendiğini duyurmuştu. Açıklamada, bu saldırıların büyük çoğunluğunun aşırı sağcılar tarafından düzenlendiğinin varsayıldığı aktarılmıştı.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler