'Danimarka'

Aşırı Sağcı Liderden Irkçı Vaat: “Müslümanlar Sınır Dışı Edilecek!”

Danimarka’da göçmen ve İslam karşıtı Sıkı Yön hareketinin lideri Rasmus Paludan, yayınladığı ırkçı seçim vaadinde, Müslümanların sınır dışı edilmesi çağrısında bulundu.

@Twitter değişiklikler: Perspektif

Danimarka’da göçmen ve İslam karşıtı Sıkı Yön (Stram Kurs) Lideri Rasmus Paludan’ın Müslümanları hedef alan söylemleri sürüyor. Aşırı sağcı lider, 17 Haziran’da yapılması beklenen parlamento seçimleri öncesi açıkladığı seçim vaatlerinde yine Müslümanları hedef aldı. Paludan, Danimarka’da İslam’ın yasaklanması gerektiğini söyledi. Müslümanların sınır edişi edilmesini ve Avrupalı olmayan göçmenlerin oturum kartlarının iptal edilmesi gerektiğini belirtti. 

Anketlere Göre Oyu Artıyor

Hollanda yasaları gereği Sıkı Yön Partisi’nin mecliste sandalye kazanabilmesi için en az yüzde 2 oy alması gerekiyor. Seçimler öncesi yapılan anketler, aşırı sağcı partinin bu oy oranını yakaladığını ortaya koyuyor. Irkçı partinin seçimlere katılabilmek için toplaması gereken 20 bin imzayı da topladığı duyurulmuştu. 

Paludan Provakatif Eylemleriyle Gündemde

22 Mart’ta Danimarka Parlamentosu önünde kılınan cuma namazını da protesto eden Sıkı Yön Lideri Rasmus Paludan, Kuran-ı Kerim yakmıştı. Son olarak ise Müslümanların yoğun yaşadığı başkent Kopenhag’ın Nörrebro semtinde düzenlediği eylemde elinde tuttuğu Kur’an-ı Kerim’i havaya fırlatmıştı. Bu provakasyon sonrası Kopenhag’da olaylar çıkmış, çıkan olaylarda 23 kişi gözaltına alınmıştı.(fk) 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler