'IGMG İftarı'

IGMG İftarında Konuşan Ergün: Ramazanda Yoğunlaşan Yasaklama Taleplerini Kaygıyla İzliyoruz

İslam Toplumu Milli Görüş’ün Köln’deki genel merkezinde düzenlenen iftarda konuşan Genel Başkan Kemal Ergün, özellikle Ramazan ayında yoğunlaşan "ilkokullarda başörtüsü yasağı" ve "çocuklara oruç yasağı" gibi talepleri kaygıyla izlediklerini söyledi.

Almana’nın Köln kentindeki İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Merkezi’nde düzenlenen iftara Avrupa’daki Türk sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcilerinin yanı sıra diğer dinlerin temsilcileri ile Almanlar katıldı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan iftarda yaptığı konuşmada, Avrupa’da son dönemlerde yaşanan güncel konulara yönelik değerlendirmede bulunan IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, ırkçı ve radikal söylemlerin dini terminoloji üzerinden yürütüldüğünü belirterek, “Halbuki dinler, barışın temsilcisi, ortak yaşamı sağlayacak en önemli yasalardır.”dedi.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde ibadet edenlere ve mabetlere yönelik terör saldırılarını kınayan Ergün, “Terörün dini, terörün inanışı, rengi ve ırkı olmaz. Terör bir katletme olayıdır, terör bir bitirme olayıdır. Terör insan canına kastedilen bir olaydır. Hangi motivasyonla yapılırsa yapılsın bu bir terördür, yapanlar katildir ve asla savunulamaz.” ifadesini kullandı.

IGMG iftar

Yasak Talepleri Ramazanda Yoğunlaştı

Avrupa’da İslam ve Müslümanlara baskılara da dikkati çeken Ergün “Özellikle ramazan ayında yoğunlaşan birtakım yasaklama taleplerini kaygıyla izliyoruz. Bir siyasetçi çıkıyor ‘İlkokullarda başörtüsü yasaklansın’ diyor. Bir diğeri ‘çocuklara oruç yasaklansın’ diyor. Soruyorlar bu siyasetçilere, ‘okullarda oruç ve başörtüsü ile ilgili kaç sorun yaşandı’ diye. Cevap: Bilmiyorum. Bu nasıl bir anlayıştır? Bu hareketler sadece ve sadece ayırımcılığa ve Müslümanların dışlanmasına zemin hazırlar”

Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes.

Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes ise Almanya’daki Türk toplumunun artık buranın ayrılmaz bir parçası haline geldiğini belirtti, burada yaşayan Türkler için eğitim ve anadil Türkçe derslerinin önemine dikkati çekti.

Erciyes, “Çeşitli tehditlerle karşı karşıyayız. Bunların başında ırkçılık, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığı yer alıyor. Sri Lanka, Yeni Zelanda’da yaşanan terör saldırıları toplumu bölmeyi amaçlıyor. Türkiye ve Almanya’nın bu saldırılar karşısında dik duruşunu taktirle karşılıyoruz.” şeklinde konuştu.

IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş.

“Anayasayı Güçlendirmek Hepimizin Sorumluluğu”

IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş ise Alman Anayasası‘nın kabul edilişinin 70. yılına atıfta bulundu. Altaş, Alman Anayasası dünyada en iyi formüle edilmiş, en iyi yazılmış anayasa metinlerinden bir tanesi ve dünya üzerinde örnek alınıp parmakla gösterilen bir anayasa, ama bun rağmen tahrip ediliyor. Bu yüzden Alman Anaysası’nın ilan edilişinin 70. yılını kutladığımız bu günlerde anayasayı korumak ve güçlendirmek için elimizden geleni yapmak hepimizin sorumluluğudur.”dedi. Almanya İslam Konseyi (İslamrat) Başkanı Burhan Kesici de bugün Müslümanlara ve İslami cemaatlere anayasal açıdan oldukça sorunlu ara çözümler  uygulandığına dikkat çekti.

Köln Başpiskoposluğu Diyalog Sorumlusu Prof. Dr. Thomas Lemmen.

Lange-Sonntag: “Hep Birlikte Anayasamıza Sarılalım”

İftarda konuşan KRV Protestan Kilisesi Temsilcisi, Dr. Ralf Lange-Sonntag, “Hep birlikte anayasamıza sarılalım Avrupa’da yaşayan bütün insanlar için ortak hareket edelim.”diye konuştu. Köln Başpiskoposluğu Diyalog Sorumlusu Prof. Dr. Thomas Lemmen da, Avrupa’nın değerleri ve birliği için birlikte hareket etmenin hem Müslümanların hem de Hristiyanların ortak görevi olduğunu söyledi.

İftar programının sonunda 1965 yılında, Köln Katedrali’nde bayram namazı kılınmasını organize eden Yusuf Topçu’ya yapmış olduğu hizmetler için plaket takdim edildi.(P,AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler