'Almanya'

Kahraman Türk Gencinin Adı Kazanın Yaşandığı Metro İstasyonuna Verildi

Almanya’da metro raylarına düşen evsiz bir kişiyi kurtarmak isterken hayatını kaybeden 17 yaşındaki Mustafa Alptuğ Sözen’in ismi, kazanın gerçekleştiği metro istasyonuna verildi. 

Mustafa Alptuğ Sözen@ Perspektif

Almanya‘nın Frankfurt şehrinde tren raylarına düşen evsiz bir kişiyi kurtarmaya çalışırken tren ile platform arasına sıkışarak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Türk genci Mustafa Alptuğ Sözen ismi, kazanın yaşandığı Ostend İstasyonu’na verildi. Frankfurt’da Avrupa Merkez Bankası’nın da olduğu yerde bulunan durağın ismi “Alptuğ Sözen İstasyonu Ostendstrasse” olarak değiştirildi. 

Çarşamba günü olayın meydana geldiği durakta düzenlenen törenle istasyonun yeni ismi gösteren tabela asıldı. Törene Mustafa Alptuğ Sözen’in ailesinin yanı sıra Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Burak Kararti, Alman Demiryolları Deutsche Bahn’ın Genel Başkan YardımcısıGerhard Vornhusen , İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları (IGMG) Hessen Eyaleti Bölge Başkanı Bilal Kaçmaz ve IGMG Hessen Bölge Hanau Şube başkanı Hakkı Taşcı da katıldı. 

Mustafa Sözen

Mustafa Sözen @ Facebook değişiklikler: Perspektif

“Alptuğ Sözen’in Vefatı Binlerce İnsanı Derinden Etkiledi”

Törende konuşan Frankfurt Belediye Başkanı Feldmann, Alptuğ Sözen’in gösterdiği kahramanlığın binlerce insanı derinden etkilediğini dikkat çekti. İstasyona Mustafa Alptuğ Sözen’in isminin verilmesi ile Sözen’in sürekli hatırlanacağına dikkat çekti. 

Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Burak Kararti da Mustafa Alptuğ’un dünyada az sayıda insanın gösterebileceği bir kahramanlık ortaya koyduğuna vurgu yaptı. Sözen’in isminin artık Ostendstraße istasyonunda yaşayacağını aktardı.

“O Bizim Şehidimizdir”

Törende konuşan IGMG Hanau Cami İmam Hatibi Mustafa Macit Bozkurt, Alptuğ Sözen isminin artık sembol bir isim olduğuna dikkat çekti. “O bizim şehidimizdir” dediği Türk gencinin insanlık ve başkasına yardım etmenin ne demek olduğunu herkese gösterdiğini aktardı. 

13 Kasım 2018’de yaşanan olayda, Frankfurt’ta laborantlığa yönelik meslek eğitimi gören Mustafa Alptuğ Sözen, tren raylarına düşen evsiz bir kişiyi kurtarmaya çalışırken tren ile platform arasına sıkışarak hayatını kaybetmişti. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler