'Mursi'nin Vefatı'

Kemal Ergün: “Mursi Zulme Maruz Kaldı Ancak Boyun Eğmedi”

 Mahkeme salonunda hayatını kaybeden eski Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi'nin vefatı ile ilgili açıklama yapan İslam Toplumu Millî Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün, Mursi'nin zulme maruz kalıp boyun eğmediğini ve hafızalarda hep bu duruşuyla yer edeceğini söyledi.

Mısır’ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı 67 yaşındaki Muhammed Mursi’nin mahkeme salonunda hayatını kaybetmesi ile ilgil İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün açıklama yaptı.

Kemal Ergün, “Muhammed Mursi’nin vefat haberini derin bir üzüntü ile aldık. Cenâb-ı Hak ona rahmetiyle muamele buyursun. Mısır halkının acısını yürekten paylaşıyoruz.”dedi. IGMG Genel Başkanı, “Muhammed Mursi Mısır’ın demokratik olarak seçilmiş ilk cumhurbaşkanı idi. Zulme maruz kaldı ancak boyun eğmedi. Hafızalarımızda hep bu duruşuyla yer edecektir.” ifadelerini kullandı.

Mısır halkının iradesinin zorba cunta rejimi tarafından yok sayıldığını hatırlatan Kemal Ergün sözlerini şöyle sürdürdü, “Dünya kamuoyunun bu zulme ve haksızlığa sessiz kalmış olması utanç verici bir durumdur. Mısır halkının demokratik tercihi görmezden gelinirken, darbeci Sisi’ye resmî ziyaretlerde şaşaalı karşılamalar yapılmıştır. Bu utanç uluslararası bir leke olarak hafızalara kazınmıştır. Uluslararası toplum Mısır halkının demokratikleşme çabasına destek olmak zorundadır.”(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler