'Türkiye'

Avrupa’da Yaşayan Türklerin Kapıkule’den Geçişleri Sürüyor

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının yıllık izinlerini kullanmak üzere gittikleri Türkiye'ye girişleri devam ediyor. Avrupa'da yaşayan Türkler genellikle Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapıyor.

4 Temmuz 2019 admin

Yurt dışında yaşayan Türkiye kökenli vatandaşlar, yıllık izinlerini kullanmak üzere Türkiye’ye giriş yapmaya devam ediyor.

Yıllık izinlerini Türkiye’de geçirmek üzere  yola çıkan Avupa’da yaşayan Tükler genellikle Kapıkule Sınır Kapısı‘ndan yurda giriş yapıyor. İzinleri 6 ile 8 hafta arasında değişen Türklerden uçak dışında kara yolunu tercih edenler, yüzlerce kilometreyi aşarak kimi 3 kimi 4 günde Türkiye’ye ayak basıyor.

Almanya’dan eşiyle gelen Zekiye Akkoç, yaz tatilini  Ankara ve Trabzon’da geçireceğini söyledi. Yollarda çok yorulduklarını fakat Türkiye’ye giriş yapmanın mutluluğunun her şeye değer olduğunu ifade eden Akkoç, “Vatan özlemi bitmiyor, Ankara’ya gideceğiz, oradan Trabzon. Büyüklerimizle buluşacağız, hasret gidereceğiz. Yollar ne kadar yorucu olsa da vatan hasreti engel tanımıyor.” dedi. Yaz tatilini Denizlide geçirecek olan Burak Ünlü de her sene bu yol çilesini çektiklerini fakat vatana dönmenin her şeye değer olduğunu dile getirdi.

Bir süre kuyrukta bekleyen Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları, işlemlerinin ardından Kapıkule’den giriş yaparak tatillerini geçirecekleri memleketlerine hareket etti.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler