'Almanya'

Mülteci Kampı Görevlisinin Yardım Etmeyi Reddettiği Hamile Kadın Bebeğini Kaybetti

Almanya’da mülteci kampında yaşanan olayda, hamileliğinin 9. ayında olan mülteci kadın, kampın güvenlik görevlisinin kendisine yardım etmeyi reddetmesi nedeniyle bebeğini kaybetti.

Almanya’nın başkenti Berlin’deki mülteci kampında haziran ayında yaşandığı belirtilen olayda kampta kalan 9 aylık hamile kadın kendisine yardım etmeyi reddeten güvenlik görevlisi nedeniyle bebeğini kaybetti.

Almanya‘ya 2 ay önce geldiği kaydedilen mülteci kadının sancılarının gece saat 4 sularında başladığı kaydedildi. Kadının eşinin, kapıdaki güvenlik görevlisine ambülans çağırması için ricada bulunduğu ancak adamın pazar gecesi olması nedeniyle ambülans çağırmayı reddettiği iddia edildi. Yine eşin taksi çağırması yönündeki ricasını da aynı görevlinin hastanenin yakında olduğu için reddettiği, üç kilometre uzakta bulunan hastanenin adresini verip genç çifti gönderdiği belirtidi. Mülteci çiftin Almanca bilmediği için kendilerinin ambülansı arayamadığı kaydedilirken, adam ile kanaması olan hamile kadının kendi imkanlarıyla hastaneye ulaşabildikleri aktarıldı.

Vaktinde Yetiştirilse Kurtarılabilirdi

Genç kadının büyük zoruluklar sonrası ulaştığı hastanede ölü bir çocuk dünyaya getirdiği kaydedilirken bebeğin ölüm sebebi de plasenta yetmezliği olarak kayıtlara geçti. Doktorlar, bu tür teşhislerin doğmamış bebek için hayati tehlike oluşturduğuna dikkat çekerken, talihsiz kadının vaktinde yetiştirilmiş olması halinde bebeğin hayatının kurtarılabileceğini ifade ettiler. 

Daha Önce de Aynı Durumlar Yaşandı

Konuyla ilgili Mülteci Konseyi’nden yapılan açıklamada, bunun istisnai bir durum olmadığı, daha önceden de bu tarz vakaların yaşandığına dikkat çekildi. Acil durumlarda yardımda bulunmak istemeyen güvenlik görevlileri yüzünden ağır sağlık hasarları hatta ölümle sonuçlanan vakaların yaşandığı duyuruldu. 2014 yılında yine bir görevlinin ambülansı çağrımayı reddetmesi nedeniyle bir mültecinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

O günden sonra Mülteci Konseyi’nin soruşturma başlatıp bu tarz durumları kayıt altına almaya başladığı belirtilirken bu tarihten sonra Berlin’deki mülteci kampında, güvenlik görevlilerinin yardım etmeyi reddetmesinden dolayı ölüm ile sonuçlanan vakaların gerçekleştiği belirtildi. 

Bebeklerini kaybeden mülteci ailenin süreci yargıya taşıyacakları duyuruldu.(hç) 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler