'Cami saldırısı'

Norveç’te Camiye Silahlı Saldırı: Bir Kişi Yaralandı

Norveç’in Oslo kentinde bulunan El-Nur İslam Merkezi Cami’ne silahlı saldırı düzenlendi. Arife günü gerçekleşen saldırıda bir kişi yaralandı.

Oslo yakınlarındaki camiye silahlı saldırı @Twitter değişiklikler: Perspektif

Norveç’in başkenti Oslo şehir merkezine 20 km uzaklıkta bulunan Barum banliyösünde bulunan El-Nur İslam Merkezi Cami, Kurban Bayramı arifesinde üzücü bir saldırıya şahit oldu. Yerel saatle öğleden sonra 4 sularında kasklı bir kişi camiye girerek ateş etti. Söz konusu saldırıda bir kişi yaralandı.

Polis, şüphelinin kimliği hakkında genç ve beyaz tenli bir kişi olması haricinde bir açıklamada bulunmadı.

Polis’in Twitter’da yaptığı açıklamada “Bir kişi vuruldu. Yaralının durumunun ciddiyeti henüz bilinmiyor. Şüpheli yakalandı. Polisler olay mahallinde çalışmalarına devam ediyorlar.” ifadelerine yer verildi. Ayrıca polis, yaptığı açıklamada saldırıya dâhil olan başka birilerine dair herhangi bir kanıta rastlanmadığını belirtti.

Diğer taraftan cami başkanı Irfan Mustaq, yerel medyaya gerçekleştirdiği açıklamada cami cemaatinden birinin kasklı ve üniformalı bir adam tarafından vurulduğunu ifade etti.

Kurban Bayramı öncesinde camide gerçekleştirilen saldırı, akıllara Christchurch terör saldırısını getirdi.

Christchurch Terör Saldırısı

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerine 15 Mart 2019 ‘da Cuma namazı esnasında düzenlenen terör saldırasında aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 51 kişi hayatını kaybetmiş, birçok kişi de yaralanmıştı.

Saldırı sırasındaki görüntüleri sosyal medyadan canlı yayınlayarak tüm dünyanın tepkisine neden olan 28 yaşındaki Avustralyalı terörist Brenton Harrison Tarrant, polis tarafından yakalanmıştı. (yy)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler