'Almanya'

AfD Mitinginde Başörtülü Kıza Sözlü Saldırı: Polisin Tutumu Tepki Çekti

Almanya’nın Hannover şehrinde aşırı sağcı parti AfD’nin düzenlediği mitingde Müslüman genç bir kız hakarete uğradı. Başörtülü kız polis tarafından derdest edildi.

Hannover'de Tepki Çeken Polis Müdahalesi | Fotoğraf: Twitter | Değişiklikler: Perspektif

Aşırı sağcı parti AfD’nin 24 Ağustos tarihinde Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde bulunan Hannover şehrinde düzenlediği mitingde Müslüman genç bir kız ırkçı hakarete uğradı. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, gösteriye katılan aşırı sağcı Henryk Stöckl’ün ırkçı tacizine maruz kalan genç kız, kendisini sözlü bir biçimde savunmaya çalışırken polisler tarafından şiddetli bir biçimde yere yatırıldı. Bu sırada Stöckl’ün hakaretlerine ise devam ettiği görüldü.

Tepkiler Sürüyor

Saldırganın sosyal medya hesabından yaptığı canlı paylaşımlar sonucu ortaya çıkan video tepkiye neden oldu. Irkçı ve İslam karşıtı hakarete uğrayan genç kadına suçlu muamelesi yapan polis memurlarına da sosyal medyadan birçok eleştiri yağdı.

Hannover Polisinden Açıklama

Bunun üzerine Hannover Polis Teşkilatı sosyal medya üzerinden konuya ilişkin açıklamada bulundu. Videoyu incelemeye aldıklarını belirten polis teşkilatı inceleme sonucunda videoyu yayımlayan saldırgan hakkında halkı kışkırtma ve hakaret suçlarından soruşturma açıldığını duyurdu. Polislerin sözlü saldırıyı gerçekleştiren kişi ile aralarında bulunan mesafe ve olay yerindeki aşırı gürültü nedeniyle saldırganın hakaretlerinin polis memurları tarafından algılanmasının ve kategorize edilmesinin zor olabileceği de açıklamaya eklendi.

“Polisin Talimatlarını Dinlemeyip Agresif Davrandı”

Öte yandan Hannover Polis Teşkilatı basın bürosunun Perspektif’e yaptığı açıklamaya göre, genç kadının polisin talimatlarını takip etmeyerek agresif davrandığı iddia edildi. Ayrıca genç kızın üçüncü bir kişiye de saldırmaya çalıştığı ileri sürüldü. (fa)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler