'Almanya'

Alman Ordusunda Görev Yapan Türk Kökenli Askere Irkçı Saldırı

Berlin'de Alman ordusunda görev yapan Türk kökenli askerin saldırıya uğramasına Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer tepki gösterdi. 

© Joerg Huettenhoelscher @ Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Almanya‘nın başkenti Berlin’de Alman ordusunda görev yapan Türk kökenli bir asker ırkçı saldırıya maruz kaldı. Berlin polisi, 25 yaşındaki Türk kökenli onbaşının, Neukölln ilçesinde kimliği belirsiz 2 kişinin saldırısına uğradığını ve bacağından yaralandığını duyurdu. Polis, askeri takip eden iki kişinin önce tekme ve yumruklarla saldırdığını, daha sonra ise saldırganlardan birinin Türk kökenli askere, sadece Almanların askeri üniformayı taşıyabileceğini söyleyip hakaret ettiğini bildirdi.

Olayla ilgili açıklama yapan Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Alman ordusunda görev yapan Türk kökenli askere yapılan saldırıyı kınadı.

Savunma Bakanı: Onlar Almanya‘ya Hizmet Ediyor

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı da olan Kramp-Karrenbauer, AlmanyaSavunma Bakanlığının Twitter hesabından saldırıya ilişkin açıklamada bulundu. Kramp-Karrenbauer, “Askerlere yönelik her türlü saldırıyı kınıyorum. Onlar Almanya‘ya hizmet ediyor, saygı, takdir ve toplumun dayanışmasını hak ediyor.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan polis olay sonrası kaçan saldırganları yakalamak için soruşturma başlattı. (P,AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler