'Avusturya'

Avusturya’da Ev Yardımına Almanca Şartı!

Avusturya'da 2018 yılında ülkenin kuzeyindeki Yukarı Avusturya Eyaleti'nde başlayan sosyal yardım alabilmek için Almanca bilme şartının 2020'de ülke geneline yayılması gündemde.

Avusturya‘nın kuzeyindeki Yukarı Avusturya bölgesinde 2018 yılında yürürlüğe giren yasa ile bölgede kira yardımı almak Almanca bilme şartına bağlanmıştı. Uygulamanın ülke geneline yayılacağı kaydedildi.

Paza günü gerçekleştirilecek seçimlerde ilk sırada yer almasına kesin gözüyle bakılan eski Başbakan Sebastian Kurz’un liderliğindeki Avusturya Halk Partisi’nin (ÖVP), aşırı sağ Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) ile kurduğu koalisyon tarafından gündeme getirilen uygulamanın 2020’de yürürlüğe girmesi bekleniyor. Yeni uygulama ile hiçbir geliri olmayanlara ödenen asgari geçim yardımı (Mindestsicherung), Almanca dil şartına bağlanmış olacak.

Öte yandan  Migrare Derneği, Yukarı Avusturya bölgesindeki uygulamada Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden gelen 3 binden fazla sığınmacının etkilendiğini duyurdu. Uygulamanın yargıya taşındığı aktarıldı.

Göçmenler Entegrasyon İsteklerini Göstermek Zorunda

Bu değişiklik ile iltica hakkı tanınan kişiler, 862 Euro olan ve asgari geçim yardımından ancak entegrasyon anlamında istekli olduklarını kanıtlamaları durumunda faydalanabilecekler. Eski Başbakan Kurz ve dönemin Başbakan Yardımcısı Christian Strache, göçmenlerin bunu değer kurslarına katılım sağlayarak yapabileceklerini ifade etmişti. Strache ayrıca “Almanca, asgari geçim yardımı için bir anahtardır” açıklamasında bulunmuştu. (ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler