'Açık Cami Günü Etkinliği'

Almanya’da Binden Fazla Cami Gayrimüslim Ziyaretçiler İçin Kapılarını Açıyor

Almanya'da her yıl düzenlenen “Açık Cami Günü” önümüzdeki hafta, 3 Ekim tarihinde 1.000’den fazla caminin katılımıyla gerçekleşecek. Bu yılki slogan ise “Vatan(lar)ı vatan yapan insandır”.

Almanya’da ilk kez 1997 yılında düzenlenen Açık Cami Günü (Alm. “Tag der offenen Moschee”) bu yıl da binden fazla camide gerçekleştirilecek. Müslüman olmayanlara İslam’ı anlatmak ve diyaloğu geliştirmek amacıyla yapılan etkinlik çerçevesinde ülke çapında çeşitli programlar düzenlenecek. Açık Cami Günü bu sene “Vatan(lar)ı vatan yapan insandır” sloganıyla gerçekleştiriliyor.

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM), 3 Ekim’deki Açık Cami Günü ile ilgili yaptığı açıklamada herkesi, Müslümanları ve cemaatleri tanımaya ve bununla birlikte ön yargıları ve yanlış anlaşılmaları aşmaya davet etti. Bu yılki slogan ile tek boyutlu bir memleket düşüncesinden ziyade, bu anlamda daha rahat bir yaklaşım ile küresel dünyadaki farklı bir “memleket” anlayışını Müslümanlara yaymak amaçlanıyor. 

Açık Kapı Günü

Müslümanların Birden Fazla Vatanı Olabilir

Genelde Müslümanlar, günlük hayatlarını fazla düşünmek zorunda kalmadan, rahat bir şekilde yaşayabildikleri yerlerde kendilerini yerli hissediyorlar. Dolayısıyla Almanya Müslümanlar Konseyi’nin açıklamasına bakıldığında, doğru kelimeleri kullanma ve giyim konusunda başkalarını rahatsız etme düşüncesi olmadığı zaman, Müslümanlar kendilerini yerli hissediyorlar. Çünkü aidiyet hissinin, hem güven duygusunu güçlendirdiği hem de hareket özgürlüğünü sağladığı ifade ediliyor. 

Müslümanların da farklı memleketlerinin olabileceğini vurgulayan KRM, Müslümanların uluslararası kimliklerinin henüz olağan bir durum olarak görülmediğini aktardı. Açıklamada, “Hem Alman hem Amerikalı veya hem Alman hem Fransız olmak bir sıkıntı teşkil etmezken, Müslümanlar açısından bu durum çoğu zaman şaşırtıcı ve rahatsız edici olarak kabul ediliyor.” denildi. (ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler