'Fransa'

Fransa’da Müslümanları Hedef Alan Yazar Hakkında Soruşturma Açıldı

Fransa'da tartışmalı yazar Eric Zemmour hakkında, katıldığı aşırı sağ etkinlikte, Fransız gençlerinin sömürülmemek için Müslümanlarla savaşmak zorunda kalacağını ima eden sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı.

1 Ekim 2019 admin
@Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Fransa’da son yıllarda Müslümanlar ve yabancılara yönelik açıklamalarıyla gündeme gelen tartışmalı yazar Eric Zemmour hakkında son olarak bir televizyon programında sarfettiği sözler nedeniyle soruşturma başlatıldı. Paris Savcılığı’ndan yapılan açıklamada, Zemmour hakkında “ayrımcılık, nefret ve şiddete teşvik” ve “kamuya açık hakaret” suçlarından soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

“Genç Fransızlar Kurtuluşları İçin Savaşmak Zorunda Kalacaklar”

Eric Zemmour, cumartesi günü gerçekleştirilen ve televizyondan da canlı yayınlanan  “Sağın Kongresi” etkinliğinde İslam ve ülkede yaşayan Müslümanları hedef almıştı. Zemmour, ülkedeki tüm sorunların kaynağı olarak göçmenleri ve İslamı göstermişti.  Eric Zemmour, toplantıda yaptığı konuşmada, “Göç ile ilgili artan sorunlar İslam ile artıyor. Genç Fransızlar atalarının topraklarında azınlık olarak yaşamayı kabul edecek mi? Eğer kabul ederlerse, sömürülmeyi hak ediyorlar, yoksa kurtuluşları için savaşmak zorunda kalacaklar.” ifadelerini kullandı. Zemmor’un sözleri ile ilgili Başbakan Edouard Philippe, mide bulandırıcı ifadesini kullanmıştı. Öte yandan program hakında Fransa Televizyon Üst Kurulu CSA’ya 400’den fazla şikayet gittiği belirtildi.

Birçok Kez İslamofobik Söylemleri Nedeniyle Mahkum Oldu

Fransız yazar Eric Zemmour, son olarak eylül ayında bir televizyon programında Müslümanlara karşı nefreti körükleyen ifadeleri nedeniyle de 3 bin Euro para cezası çarptırılmıştı. Zemmour daha önce de benzer davalar sonrası mahkum olmuş, çalıştığı televizyon kanalından kovulmuştu. (fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler