'Almanya'

Bremen’de AfD Dışında Tüm Partilerden İslamofobiye Karşı Ortak Adım

Almanya’da Bremen Eyalet Hükûmeti, Müslümanlara yönelik nefret ve şiddetin önüne geçmek ve bir güvenlik konsepti oluşturmak için meclise önerge verdi.

@Perspektif

Almanya’nın Bremen Eyaleti’nde, Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Sol Parti’den oluşan koalisyon hükûmeti, Bremen Rahman Camii ve İslam Forumu Bilgi Merkezi’ne yapılan saldırıların ardından, Müslümanlara yönelik nefret ve şiddetin önüne geçmek ve bir güvenlik konsepti oluşturmak için meclise önerge verdi. Önerge, ırkçı AfD dışındaki tüm partiler tarafından kabul gördü ve imzalandı. Oturum sonunda İçişleri Senatosu’ndan, dinî kurumlar için güvenlik konsepti oluşturması ve bunu altı ay içinde parlamentoya sunması talep edildi.

Müslümanlara ve Camilere Yönelik Saldırılar Artıyor

Müslüman ve İslam’a karşı korkuların bertaraf edilmesini hedefleyen önergede şu ifadeler yer alıyor: “Bremen Eyaleti’nde, Almanya genelinde olduğu gibi Müslümanlara ve camilere karşı gittikçe daha fazla suç işlendiği görülmekte. Rahman Camisi’ne ve İslam Forumu Bilgi Merkezi’ne yapılan saldırılar, din özgürlüğünün tehlikeye sokulduğunu açıkça ortaya koyuyor. Bremen ve Bremenhaven şehirlerinde birçok dine mensup, aynı zamanda dinî inancı olmayan insanlar yaşıyor. Biz insanların burada, mensup oldukları dinlerden ve dünya görüşlerinden bağımsız bir şekilde, korkusuz bir şekilde yaşamalarını istiyoruz. “ 

Schura Bremen Başkanı Çelik: Önemli Bir Adım

Schura Bremen Başkanı Murat Çelik, meclise sunulan önerge hakkındaki memnuniyetlerini şu ifadelerle dile getirdi: “Bunu, Müslümanlara ve derneklerine karşı uygulanan şiddeti birlik ve beraberlik içerisinde bertaraf etme konusunda önemli bir adım ve şans olarak görüyoruz.”

Camiye Yönelik Saldırıda Kur’ân-ı Kerîmler Tahrip Edilmişti

Almanya’nın Bremen şehrinde bulunan Rahman Camisi’ne gerçekleştirilen saldırıda 50 adet Kur’ân-ı Kerîm tahrip edilmiş, bazıları ise tuvalete atılmıştı. İçerisinde bir de mescit bulunan İslam Forumu Bilgi Merkezi’ne yapılan saldırıda ise, saldırgan merkezin camını kırmıştı. (bb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler