'Birleşik Krallık'

İngiltere’de Bulunan 39 Kurbanın Çin Vatandaşı Olduğu İddiası Doğrulanmadı

İngiltere'nin Essex bölgesinde bir tırın arkasında ölü bulunan 39 kişinin, Çin vatandaşı olduğu öne sürüldü. Ancak bu bilgi Çin tarafından doğrulanmadı.

@AA değişiklikler: Perspektif

İngiltere’nin güney doğusundaki Essex’te Waterglade sanayi sitesinde bir tırın arkasındaki konteynerde önceki gün ölü bulunan 39 kişiyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

İngiliz basını, polis kaynaklarına dayandırdığı haberlerde, kurbanların Çin vatandaşı olduğunu iddia etti. Düzensiz göçmen olduğu düşünülen 39 kişinin soğutuculu konteynere nerede, ne zaman ve nasıl girdiği ile ilgili bilgi paylaşılmadı. Kurbanların, sıcaklığın eksi 25 dereceye kadar düştüğü konteynerde donarak hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Çin: Henüz Doğurulanamadı

Çin Dışişleri Bakanlığı, ise kurbanların Çin uyruklu olup olmadığının henüz doğrulanamadığını bildirdi. Bakanlık Sözcüsü Hua Çunying, başkent Pekin’de düzenlediği olağan basın toplantısında, Çin’in Büyükelçiliği aracılığıyla İngiliz polisiyle iletişim kurduğunu belirterek, “İngiliz polisi, hala kurbanların kimliklerini tespit etmek için soruşturma yürütüyor, henüz Çin vatandaşı olup olmadıkları teyit edilemiyor.” ifadelerini kullandı.

Belçika ve Bulgaristan Bağlantısı

Belçika makamları, konteynerin Zeebrugge limanına salı günü yerel saatle 14.49’da ulaştığını ve aynı gün gemiyle İngiltere’ye doğru yola çıktığını bildirdi. İngiliz makamları da gece yarısı İngiltere’nin Purfleet limanına varan konteynerin, burada Bulgaristan’da kayıtlı bir şirkete ait tır tarafından alındığı ve bulunduğu sanayi sitesine götürüldüğünün tespit edildiğini açıkladı.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamada, tırın Varna’da İrlanda Cumhuriyeti vatandaşı adına kayıtlı bir şirkete ait olduğunu doğruladı.  Tırın Bulgaristan’dan 2017’de çıktığı ve bir daha dönmediği de kaydedildi.

Kuzey İrlanda’da İki Adrese Baskın

İngiliz polisi olayla ilgili Kuzey İrlanda’da iki adrese baskın düzenlendiğini belirterek daha fazla ayrıntı vermedi. Polis, dün tırın Kuzey İrlandalı sürücüsü Mo Robinson’ı (25) gözaltına almıştı. Robinson’ın tırıyla, Kuzey İrlanda’dan İrlanda Cumhuriyeti’nin başkenti Dublin’e gittiği ve oradan da feribotla Galler’in Holyhead limanına geçtiği tahmin ediliyor.

İngiliz polisi çarşamba günü sabahın erken saatlerinde aldığı ihbar üzerine gittiği Waterglade sanayi sitesinde tır ile 39 cesedin yer aldığı konteyneri bulmuştu. Konteyner dün akşam saatlerinde detaylı inceleme ve kurbanların kimlik tespit çalışmaları için farklı bir yere taşınmıştı.

İngiltere’nin liman kenti Dover’da da 2000’de bir konteynerde 58 Çinlinin cesedi bulunmuştu.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler