'Almanya'

Almanya’da Mahkemeden Tartışmalı Karar: “Göç Öldürür!” Sözü Kısmen Doğru

Almanya’da bir mahkeme, aşırı sağcı Almanya Milliyetçi Demokrat Partisi’nin astığı "Göç öldürür!" şeklindeki afişinin "kısmen gerçeği yansıttığına" hükmetti.

Hessen Eyaleti’ndeki Ranstadt Belediyesi’nin, aşırı sağcı Almanya Milliyetçi Demokrat Parti’nin (NPD) 2019 yılı mayıs ayında yapılan Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi kentin çeşitli kesimlerine astığı “İşgali durdur: Göç Öldürür!” (Stoppt die Invasion: Migration tötet!) yazılı afişlerini kaldırması üzerine başlayan hukuki süreçte mahkemeden ilginç bir karar çıktı. Giessen İdare Mahkemesi, “halkı isyana teşvik ettiği ve Almanya’da yaşayan tüm göçmenlerin potansiyel katiller olduğu izlenimini verdiği” gerekçesiyle afişleri kaldırtan belediyeyi haksız buldu.

“Kısmen Gerçeği Yansıtıyor”

Hakim Andreas Hofer, tarihten örneklerin “göçün ölüm ve felakete neden olabileceğini” gösterdiği gerekçesiyle aşırı sağcı Nasyonal Demokrat Parti’nin “Göç öldürür!” şeklindeki afişinin “kısmen gerçeği yansıttığına” hükmetti. Hofer, yabancılara hoşgörü gösteren Roma İmparatorluğu’nun Kavimler Göçü sonucunda yıkıldığını, bunu Avrupa’dan Amerika kıtasına göçün izlediğini ve Amerikan yerlileri için ölümcül sonuçları olduğunu dile getirerek örneklerin göçün ölüm ve felakete neden olabileceğini gösterdiğini iddia etti. Ayrıca kararda Avrupa’ya ulaşmak isterken Akdeniz’de boğularak hayatını kaybeden göçmenlere de atıfta bulunularak bunun da göçün neden olduğu bir diğer ölümcül nedeni ortaya koyduğu savunuldu.

Belediye Kararı temyize Götürüyor

Giessen İdare Mahkemesi’nin kararı tartışma yaratırken, Ranstadt Belediyesi’nin kararı temyize taşıyacağı kaydedil. Tartışmalı afişlerle ilgili nihai kararın Kassel İdare Mahkemesi tarafından gelecek yıl verilmesi bekleniyor.(esyb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler