'Avusturya'

Avusturya’da Başörtülü Stajyer Hukukçuya Hakim Koltuğuna Oturma Yasağı

Avusturya’da hukuk stajı yapan Müslüman bir kızın katıldığı duruşmada hakimlerin bulunduğu bölüme oturmasına başörtülü olduğu gerekçesiyle müsade edilmedi.

Mahkeme Salonu @ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Avusturya’da, Linz Yüksek Eyalet Mahkemesi’ndeki bir duruşmayı takip etmek üzere mahkeme salonuna giren Müslüman hukuk stajyerinin, başörtülü olduğu gerekçesiyle hakimler tarafından kullanılan koltuklara oturmasına izin verilmedi. Duruşmada hakim, genç kızın ancak başörtüsünü çıkarması hâlinde devlet veya yargıyı temsil etme hakkı olacağını savundu. Genç hukukçunun sadece seyirciler arasında oturmasına müsade edildi.

“Hassas Bir Konu”

Konu ile ilgili konuşan Linz Yüksek Bölge Mahkemesi Başkanı Katharina Lehmayer, hakimler için başörtüsü yasağının, sınırlarının henüz hukuki olarak net çizilmemiş  “hassas bir konu” olduğunu aktardı.

Almanya’da da Hakim ve Savcılara Başörtüsü Yasağı 

Almanya’da da ağustos ayında, Adalet Bakanı Barbara Havliza’nın talebiyle Aşağı Saksonya Eyaleti, yargının tarafsızlığının güçlendirilmesini amaçlayan bir yasa tasarısı hazırlamıştı. Mart ayında kabul edilen tasarıda, hakim ve savcıların dinî ve siyasi sembol taşımaları yasaklanmıştı.(bb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler