'Avrupa'

Avrupa’da Türk Vatandaşlarına Yönelik Irkçı Saldırılarda İlk Sırada Almanya Var

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik yılın ilk 9 ayında 88 yabancı düşmanlığı ve ırkçılık motifli eylem kayda geçtiği duyuruldu.

Almanya türkler ve diaspora

Türk Dışişleri Bakanlığı’nca hazırlanan “2020 Yılına Girerken Girişimci ve İnsani Dış Politikamız” başlıklı kitapçıkta yer alan bilgilere göre, son yıllarda Avrupa’da yükselişe geçen yabancı düşmanlığı, ayrımcılık, ırkçılık ve İslam karşıtlığı bu ülkelerde yaşayan Türk vatandaşlarını da etkiliyor. Dışişleri Bakanlığı’nın, Türk vatandaşlarına yönelik yabancı düşmanlığı ve ırkçılık motifli saldırıları takip etmek için yaptığı çalışma, çarpıcı bilgileri ortaya koydu.

Irkçı Saldırılarda En Çok Şikayet Almanya’dan Gitti

Bakanlık tarafından tutulan kayıtlara göre yurt dışında yaşayan vatandaşlar tarafından bu yıl ocak ve ekim ayları arasında Türkiye’nin dış temsilciliklerine 88 yabancı düşmanlığı motifli eylem ihbar edildi. Bunların 56’sı Almanya, 7’şer tanesi Avusturya ve İsviçre, 6’sı Fransa, 2’şer tanesi ABD, Hollanda ve Yunanistan’da kayıt altına alındı. Belçika, Bulgaristan, Bosna Hersek, İngiltere, Yeni Zelanda ve Polonya’da da birer olay tespit edildi. Çoğu vakanın polis gibi yetkili kurumlara ihbar edilmediği dikkate alındığında, bu sayıların gerçekte daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

Islamrat’ın Çalışması da Hızla Artan Irkçılığı Ortaya Koymuştu

Merkezi Almanya‘nın Köln kentinde bulunan Almanya İslam Konseyi‘nin (Islamrat) Almanca yayımlanan “Müslümanlara Karşı Irkçılık ve Ayrımcılık” başlıklı 27 sayfalık kapsamlı analizinde de , Almanya‘da Müslümanlara ve kurumlarına yönelik ayrımcılık ve şiddetin hızla arttığına dikkat çekilmişti. Analizde çeşitli araştırma ve raporlardan alıntılara yer verilmiş, İslam düşmanlığıyla mücadele konusunda politikacıların acilen harekete geçmeleri çağrısı yapılmıştı. (AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler