'Almanya'

Almanya’da Polis Tarafından Vurulan Türk’ün Terör Bağlantısı Tespit Edilemedi

Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde polis tarafından vurularak öldürülen Mehmet Bulğu'nun psikolojik sorunları olduğu ortaya çıktı.

@AA değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde yaşayan Türkiye kökenli 37 yaşındaki Bingöllü Mehmet Bulğu, karakolun önünde yaşanan olayda polis kurşunuyla hayatını kaybetti. Tekbir getirerek polislere saldırmak istediği ve “dur” ihtarına uymadığı ileri sürülen Bulğu’nun psikolojik sorunları olduğu açıklandı. BİLD gazetesinin güvenlik birimlerini kaynak göstererek verdiği haberde, 37 yaşındaki Bulğu’nun bir süre kapalı bir klinikte tedavi gördüğü bildirildi.

Polise saldırmak istediği sırada tekbir getirdiği belirtilen Mehmet Bulğu’nun, herhangi bir yasa dışı terör örgütüyle bağlantısının olmadığı daha önce yetkililer tarafından açıklanmıştı. Bir polis sözcüsü de yaptığı açıklamada öldürülen şahsın evinde yapılan aramada herhangi bir terör örgütüyle bağını gösteren bilgi ve belgeye ulaşılamadığını söylemişti.

“Terör Saldırısı” Olabileceği İddia Edilmişti

Gelsenkirchen polis sözcüsü Christopher Grauwinkel, daha önce yerel basına yaptığı açıklamada, karakol önünde bekleyen devriye aracına sopayla saldıran Bulğu’nun, dur ihtarına uymadığını söylemişti. Bulğu’nun elindeki sopayla polis memuruna da saldırmaya çalıştığını, bunun üzerine orada bulunan iki polisten biri tarafından vurulduğunu dile getirmişti. Alman basınında ise Bulğu’nun, tekbir getirerek bıçakla polislere saldırdığı ve olayın bir “terör saldırısı” olabileceği iddia edilmişti.

Mehmet Bulğu’nun cenazesinin otopsi yapıldıktan sonra ailesine teslim edileceği kaydedildi. (p)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler