'Almanya'

Almanya Türkçe Öğretmenlerini Kendisi Yetiştirmek İstiyor

Almanya'da Berlin Senatosu, okullarda Türkçe dersi verecek öğretmenleri kendisi yetiştirmek istiyor. Hedef, Türkiye’den gönderilen öğretmenlerin yerini doldurmak.

@Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Başkent Berlin’de Türkçe dersi veren öğretmenlerin Almanya’da yetiştirilmesi ile ilgili başlayan tartışmalar sürüyor. Berlin Eğitim ve Bilim Senatörü Sandra Scheeres, Berlin’de Türkçe öğretmenlerin yetiştirilmesi için girişimlere başlandığını açıkladı. Scheeres, Berlin Hür Üniversitesi Türkoloji Bölümü’nde Türkçe öğretmen yetiştirileceğini duyurdu. Bölüme yılda kaç öğrencinin alınacağı ise henüz netlik kazanmadı.

“Hızlıca Bölümü Oluşturmak İçin Çalışacağız”

Berlin Eğitim ve Bilim Senatörlüğü Müsteşarı Steffen Krach da Berlin Hür Üniversitesi’nin öğretmen yetiştirmeyi kabul ettiğini açıkladı. Krach, üniversite yönetimi ile birlikte hızlıca bölümü oluşturmak için kısa zamanda çalışmalara başlayacaklarını dile getirdi. Almanya’da Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde de bir süredir Türkçe öğretmenler yetiştiriliyor.

İmamlarda Da Aynı Karar Alınmıştı

Almanya, camilerde görev yapacak imamların yetiştirilmesi yönünde de bir süre önce karar almıştı. Berlin hükümeti, Türkiye’den gelecek imamların Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) camilerinde görev yapmasına karşı çıkıyor. Ankara’nın gönderdiği imamların gelmesini engellemek için de ihtiyaç duyulan din adamlarının Almanya’da yetiştirilmesi çözümü bulundu.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler