'Almanya'

Almanya’da Neonazilerin Silahlı Kolu “Combat 18” Resmen Yasaklandı

Almanya İçişleri Bakanlığı, neonazilerin silahlı kolu olan “Combat 18” adlı örgütü resmen yasakladı. Bununla beraber örgütün elebaşı gözaltına alındı.

Fotoğraf: Shutterstock.com / Değişiklikler: Perspektif

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, neonazilerin silahlı kolu olarak bilinen ‘Combat 18’ adlı örgütü yasakladı. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Steve Alter örgütün yasaklandığı haberini doğruladı. Yasak kararıyla birlikte polis bu sabah gün doğmadan 6 eyalette (Kuzey Ren Vestfalya, Hessen, Brandenburg, Thüringen, Mecklenburg Vorpommern, Rheinland Pfalz) çok sayıda yere eş zamanlı baskınlar düzenledi. Polis örgütün elebaşı Stanley R., Thüringen’i gözaltına aldı.

Örgüte Ait Tüm Semboller de Yasaklandı

Şiddet yanlısı ‘Combat 18’in yasaklanması uzun süredir tartışılıyordu. Kassel Valisi Walter Lübcke’nin neonaziler tarafından öldürülmesi üzerine yeni bir neonazi yeraltı örgütü kurulduğundan şüphe ediliyor. Bu nedenle ‘Combat 18’in bir an evvel yasaklanması planlanıyordu. Örgüt elemanları siyah tişört ve üzerinde C 18 yazılı mont giyiyordu. Şimdi tüm bu semboller yasaklandı. ‘Combat 18’ yasağını başka örgüt yasaklarının izlemesi bekleniyor.

18 Rakamı Kod Olarak Biliniyor

‘Combat 18’ adlı neonazi örgüt, sekizi Türk, 10 kişiyi öldüren NSU teröristlerinin yetiştiği ‘Blood and Honour’ (Kan ve Onur) adlı örgütün silahlı kolu olarak biliniyor. ‘Kan ve Onur’ adlı neonazi örgüt daha önce yasaklanmıştı. Örgütün adındaki 18 rakamı neonaziler arasında kod olarak biliniyor. 1 rakamı alfabe sıralamasında Adolf Hitler’in ön adı A’ya 8 rakamı ise soyadı olan H harfine denk ediyor. Irk savaşına hazırlanan ‘Combat 18’ adlı örgütün amblemi ise ejderha.(p)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler