'Almanya'

Uluslararası Barış Ödülünün Sahibi Muzoon Almellah Oldu

Ürdün’de bulunan Zaatari Mülteci Kampı’nda çocukların eğitimiyle ilgilenen Suriyeli Muzoon Almellehan, 11. Uluslararası Barış Ödülü’ne layık görüldü.

Almanya’nın Dresden kentinde düzenlenen törende, Suriyeli mülteci eğitim aktivisti Muzoon Almellahan, 11. Uluslararası Barış Ödülü’ne (Dresden Preis – International Peace Price) layık görüldü. Semperoper Dresden opera salonunda gerçekleştirilen törende, Almellahan’a 10 bin Euro değerindeki ödülü, 2015 yılında Almanya’nın Dresden kentine sığınan bir diğer Suriyeli mülteci Lina Abdallah takdim etti.

Suriyeli Almallahan konuyla ilgili yaptığı açıklama, görevini gururla sürdürdüğünü ifade ederken, mülteci kampında çocukların zorla çalıştırıldıklarını ve evlendirildiklerini dile getirdi. “Çocuklar bunun sonucunda iyi bir eğitim ve gelecek fırsatını kaybediyor.” diye kaydeden Almallahan, “Bu yüzden çocukların sesi olmak ve okula gitmelerine imkân sağlamaktan gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Dünyanın En Etkin 30 Genci Arasında Gösterildi

Şu sıralarda İngiltere’de yaşayan 21 yaşındaki Almellahan, kriz bölgelerindeki çocukların eğitimiyle alakalı mücadele husunda en etkin kişiler arasında görülüyor. 2017 yılıında ise “Time Magazine” dergisi, Almallahan’ı dünyanın en etkin 30 genci arasında gösterdi. Almellah 2017 yılından beri UNICEF’in en genç İyi Niyet Elçisi görevini sürdürüyor.(bb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler