'Koronavirüs'

Dünyada Yeni Tip Koronavirüs Bulaşan Kişi Sayısı 79 bine Yaklaştı

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 79 bine yaklaştı.

Yeni tip koronavirüsün neden olduğu salgında Çin ana karasında 2 bin 442, Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 2 kişi hayatını kaybetti.

Kovid-19, sıçradığı diğer ülkelerde de can kayıplarına neden oldu. İran’da 8, Japonya’da 3, Güney Kore’de 5, İtalya’da 2, Tayvan, Filipinler ve Fransa’da birer kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

Virüs bulaşan kişi sayısı dünya genelinde 79 bine yaklaşırken, Çin ana karasında 76 bin 936, Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 69 ve Makau Özel İdari Bölgesi’nde 10 vakaya rastlandı. Tayvan’da da 26 kişide Kovid-19 tespit edildi.

İran Koronavirüsle İlgili Tedbirleri Artırıyor

İran hükümeti, ülkede 43 kişiye bulaşan ve 8 kişinin ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla birçok eyalette eğitime ara verdi, sanatsal faaliyetleri erteledi, türbeleri ve müzeleri ziyarete kapattı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 15 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesiyle ülkede vaka sayısı 43, ölü sayısı da 8’e çıktı. İran Sağlık Bakanlığı İletişim ve Halkla İlişkiler Birimi Başkanı Kiyanuş Cihanpur, yeni vakaların yedisinin Kum, dördünün Tahran, ikisinin Gilan, birinin Merkezi ve birinin de Mazenderan eyaletinde tespit edildiğini söyledi.

Güney Kore’de  Alarm Seviyesi En Yüksek Düzeye Çıkarıldı

Güney Kore, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ülkede alarm seviyesini en üst düzeye yükseltti.

Yonhap ajansının haberine göre, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kovid-19 salgınıyla mücadelede gelecek birkaç günün çok önemli olduğunu belirterek, hükümetin alarm seviyesini “kırmızı”ya çıkardığını ve önlemleri güçlendireceğini açıkladı.

Moon, salgınla mücadelede “eşi benzeri görülmemiş” adımlar atılacağını sözlerine ekledi.

Bu arada Güney Kore’de Kovid-19’dan 5 kişinin yaşamı yitirdiği, virüs bulaşan kişi sayısının 602’ye çıktığı bildirildi.

İtalya’da Salgından Etkilenenlerin Sayısı 100’ü Geçti

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının, ülkede bulaştığı kişi sayısının kısa sürede iki haneli rakamlara ulaşmasının ardından Sivil Savunma Genel Müdürlüğünde kabinesini olağanüstü toplayan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, İtalya’daki son durum ve alınacak önlemlere dair açıklamalarda bulundu.

Virüsün hızla yayıldığı ilk günlerde en sıkı tedbirleri aldıklarını savunan Conte, uygulamaya koydukları titiz ve sıkı kontrollerin bu vakaların tespitini sağladığını söyledi.

Diğer yandan, Eğitim Bakanı Lucia Azzolina da Bakanlar Kurulunun kararnamesi doğrultusunda virüsün yayılmaması için riskli yerlerde 24-29 Şubat’ta eğitim-öğretimi ve tüm okul gezilerini durdurma kararı aldıklarını açıkladı.

Conte’nin açıklamalarının ardından virüsün yayılması devam ederek salgından etkilenen kişi sayısı 100’ün üzerine çıktı.

Dünya Genelindeki Durum

Yeni tip koronavirüsün görüldüğü bildirilen ülkelerin yetkili sağlık kurumları ve yerel basınından derlenen verilere göre, vaka sayıları şu şekilde sıralanıyor:

Japonya 769, Güney Kore 602, Singapur 89, Tayland 35, Malezya 22, Avustralya 23, Vietnam 16, Almanya 16, ABD 35, Fransa 12, İngiltere 9, Birleşik Arap Emirlikleri 11, Kanada 9, İran 43, Hindistan 3, Filipinler 3, Rusya 2, İspanya 2, Nepal 1, Sri Lanka 1, Kamboçya 1, Belçika 1, İsveç 1, Finlandiya 1, Mısır 1, Lübnan 1, İsrail 1. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler