'Aşağı Saksonya Eyaleti'

Camilerde Emniyet Artırılacak

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanlığı, camilerde güvenliği artırarak Müslümanlara yönelik şiddete karşı bir işaret göndermek istiyor.

Fotoğraf: Shutterstock.com / Değişiklikler: Perspektif

Aşağı Saksonya polis yetkilileri, eyalet içindeki Müslüman kurumların güvenliğini sağlamak için alınan tedbirleri artıracağını duyurdu. Hâlihazırda yürürlükte olan güvenlik önlemleri, Hanau’daki olaylardan sonra yoğunlaştırılacak.

Bunun için özellikle bu alanlarda polis emniyeti artırılarak sorumlu kişilerle görüşmeler düzenlenecek. Ayrıca, göçmen kökenli insanların yoğunlukla bulunduğu yerlerde de güvenliğin güçlendirilmesi planlanıyor. Risk durumunu değerlendirilip düzenli kontrol edilerek gerekli önlemler alınacak.

“Müslümanlara Karşı Şiddet İstemiyoruz”

Aşağı Saksonya İçişleri ve Spor Bakanı Boris Pistorius, toplum olarak her dinden ve her ırktan insanın korunması gerektiğini söyledi. Pistorius konuyla ilgili şu ifadelerde bulundu: “Artan önlemlerle net bir sinyal göndermemiz önemli: Müslümanlara karşı şiddete tahammülümüz yok. … Eğer insanlar dinleri veya kökenleri nedeniyle korkuyorlarsa, bu ülkede yıkılan bir şeyler var demektir. Buna izin verilmemeli. ”

Pistorius, gelecek pazartesi günü, Aşağı Saksonya’daki Müslüman cemaatlerin temsilcileriyle buluşup güvenlik durumunu görüşecek. Görüşme, Hanau saldırısından önce planlanmıştı.

Camilerde Güvenliğin Artırılması Şart

Ülke genelinde İslam karşıtı saldırılar artıyor. Saldırılar ‘zararsız’ yazı ve hakaretlerden Müslüman mezarları ve camilere saldırılara kadar uzanıyor. Almanya’da 2018 yılında 800’ün üzerinde İslam karşıtı saldırı gerçekleşti.

Müslümanlar, İslam ve Müslüman düşmanlığı için eyalet tarafından yetkilendirilerek bir görevli (Alm. “Bundesbeauftragten”) talep ediyor. Aşağı Saksonya DITIB başkanı Ali Ünlü, Ocak ayında eyalet yönetimi ve güvenlik güçlerinden daha fazla faaliyet talep etti. “Ülkede şiddet kullanma eğilimi artıyor. Bu beni korkutuyor.” ifadelerinde bulundu. Ünlü, ülke çapında bir güvenlik açığının olduğunu belirtmişti. (kz)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler