'Almanya'

Avrupa’da Koronavirüs Çinlilere Yönelik Irkçılığı Artırdı

Çin'in Vuhan şehrinde başlayarak en az 25 ülkeye yayılan koronavirüsün, Avrupa ülkelerinde Çin vatandaşlarına yönelik ırkçı olayların yaşanmasına neden olduğu kaydedildi.

Dünya’da büyük paniğe neden olan koronavirüs, Avrupa’da Asyalı göçmenlere yönelik ırkçılık olaylarında da artışa neden oldu. Sosyal medyada “Ben virüs değilim!” hastagı ile başlatılan kampanyada Asyalı göçmenlere yönelik artan ırkçılığa tepki gösterildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan medyada çeşitliği destekleyen Yeni Alman Medya Yapımcıları Derneği, son dönemde Alman medyasında koronavirüs ile ilgili çıkan haberlerde Çinli vatandaşlara yönelik ırkçılık ve ayrımcılık içeren ifadeler kullanıldığına dikkat çekildi.
Açıklamada, Alman medyasında yer alan haberlerden de örnekler verildi. Buna göre Bild gazetesinde yer alan bir haberde Çin restoranlarında yemek yemek, yada Çin’den gelen paketler alınıp alınmayacağının sorgulandığı, “Der Spiegel’in kapağında ise kırmızı bir koruyucu tulum ve maske ile yüzü peçelenen uzak doğulu görünümlü birinin resminin üzerinde büyük harfler ile “Made in China” yazıldığı hatırlatıldı. Globalleşmenin ölümcül tehlikesine dikkat çekildiği vurgulandı. Bu tür haberlerin ırkçı çağrışımlar içerdiği bildirilirken Çin’in ölümcül hastalıkların ve virüslerin üretim yeri olarak gösterilmesi ile birlikte Çinlilerin de bu hastalıkları taşıyanlar olduğu yönündeki ithamlarına arttığı savunuldu.

Berlin’de Çinli Vatandaşa Irkçı Saldırı

Açıklamada geçtiğimiz hafta Berlinde Çinli bir vatandaşın uğradığı saldırıya da dikkat çekilirken başkent polisinin saldırının ırkçı bir motifle gerçekleştirilmiş olabileceği yönündeki sözlerine yer verildi. Saldırıların Almanya’da koronavirüslü hastaların olduğu yönündeki haberlerin sonrasında arttığı aktarıldı.

İlk olarak Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019’da tespit edilen yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer şehir ve ülkelere yayılması üzerine, Dünya Sağlık Örgütü “acil durum” ilan etmişti. Çin’de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle can kaybı 564’e, virüs bulaşan kişi sayısı 28 bin 18’e yükselmişti.(hç)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler