'Almanya'

Merkel: “Yüzde 60 İla 70’ine Koronavirüs Bulaşabilir”

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkedekilerin yüzde 60 ile 70'ine koronavirüs (Kovid-19) bulaşabileceğini söyledi.

Alman basınında yer alan habere göre, Şansölye Angela Merkel, basına kapalı yapılan Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin Meclis Grubu toplantısında koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıya katılanlara dayandırılan haberlerde Merkel, Almanya’nın koronavirüsle mücadelesinin uzun süreceğini belirterek, “Almanya’daki insanların yüzde 60 ila 70’ine virüs bulaşabilir.” dedi.

Merkel, virüsün yayılmasını yavaşlatmak için daha fazla etkinliğin iptal edilmesi gerektiğine işaret etti. Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) birçok karşılaşmanın seyircisiz oynanmasına ilişkin kararı hatırlatan Alman Başbakanı, “Boş tribünlerin önünde oynanan karşılaşmalar bu ülkenin başına gelebilecek en kötü şey değildir.” ifadesini kullandı.

Hayatını Kaybedenlerin Sayısı Artıyor

Robert-Koch Enstitüsünün verilerine göre, Almanya’da şimdiye kadar 1296 kişide Kovid-19 tespit edildi, 2 kişi hayatını kaybetti. Şimdiye kadar toplam 2 bin 980 kişi hayatını kaybetti. Çin ana karasında 2 bin 870, Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 2, İran’da 43, İtalya’da 29, Güney Kore’de 17, Japonya’da 12, Fransa’da 2, Avustralya, ABD, Tayland, Tayvan ve Filipinler’de de 1’er kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti(AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler