'DENK Partisi'

Selçuk Öztürk, DENK Partisi Genel Başkanlığından İstifa Etti

Hollanda'da bulunan DENK Partisi'nin genel başkanlığını yürüten Selçuk Öztürk, görevinden istifa etti.

Selçuk Öztürk | Fotoğraf: Anadolu Images

Hollanda’da bulunan DENK Partisinin uzun zamandır başkanlığını yürüten Selçuk Öztürk, 6 Haziran Cumartesi günü üyeler toplantısında partinin başkanlığını bıraktığını beyan etti. Aynı zamanda Sekreter Zahir Rana da idare kurulundan istifa etti. Parti, yaptığı açıklamada, geçici bir idare kurulunun önümüzdeki aylarda vazife alacağını bildirdi.

6 Nisan tarihinde DENK partisinin önde gelen isimlerinden olan Tunahan Kuzu 2021 seçimlerinde adaylığını koymayacağını beyan ederek, özel hayatıyla ilgili bilgileri sızdırdığını düşündüğü Selçuk Öztürk’ü ‘’Kardeş Katili’’ olarak itham etmişti. Aylardır Hollanda medyasında gündem olan DENK Partisi içindeki anlaşmazlık, 6 Haziran Cumartesi günü icra edilmiş olan üyeler toplantısında nihayete erdi.

Tunahan Kuzu’nun siyaseti bırakacağına dair beyanının ardından, partinin önde gelen isimlerinden olan Farid Azarkan ve Selçuk Öztürk arasında bir güç mücadelesi başlamıştı. Aylardır bir araya gelmemeyi tercih eden partinin önde gelenleri son birkaç haftadır bir araya gelerek, Hollanda medyasında gündem olan atışmalarına son vermişti.

Mayıs ayının ortalarında Azarkan, Öztürk ve Kuzu son aylarda medyada gündem olan anlaşmazlıklarının geride bıraktıklarını, DENK’in geleceğine odaklanmak istediklerini açıklamışlardı. Üçlü, parti hakkında yapıcı görüşmelerde bulunarak partinin geleceği hakkında mütabakata vardıklarını beyan etmişlerdi. 6 Haziran Cumartesi günü NPO Politiek kanalında da yayınlanan üyeler toplantısında, üyelerin partiyle alakalı sundukları tekfilerin  yanı sıra Öztürk derhal parti başkanlığından istifa ettiğini beyan ederek, vasfını yeni gelen idarecilere bıraktı.

Öztürk, ‘’25 yıllık sosyal katılımdan sonra ailem vazifemi gözden geçirmemi istedi.’’ ifadesinden sonra sözlerine şöyle devam etti: ‘’Başkanlığımı başım dik ve hüsnüniyetle  yeni idareye teslim edebildiğim için çok mutluyum.’’

Sonraki Süreçte Ne Olacak?

Ekim ayında gerçekleşecek olan üyeler toplantısına kadar partiyi geçici bir kurul idare edecek. Akabinde üyelerin seçimleriyle idare kurulunun asli üyeleri belirlenecek.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler