'Hollanda'

DENK Partisinde Yönetim Feshedildi

Hollanda’da bulunan ve birçok üyesi Türkiye kökenliler ve göçmenlerden oluşan DENK partisinin yönetim kurulu, partideki üçüncü istifanın ardından feshedildi.

Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk | Fotoğraf: Anadolu Images

Hollanda’da bulunan ve birçok üyesi Türkiye kökenliler ve göçmenlerden oluşan DENK partisinin yönetim kurulu, partideki üçüncü istifanın ardından feshedildi.

Partide sayman görevinde bulunan Şerif Uysal’ın geçtiğimiz cuma günü istifa etmesiyle birlikte parti idaresi düşmüş sayılıyor. Partinin tüzüğüne göre idare kurulunun en az 3 kişiden oluşması gerekiyor. Geçen haftalarda 5 kişilik idare kurulundan 2 kişi istifa etmişti. Uysal’ın şahsi sebeplerden dolayı istifa etmesiyle birikte, parti tüzüğüne göre idare kurulu feshediliyor.

İdare heyetinde kalan genel başkan Selçuk Öztürk ve sekreter Zahir Rana ise tüzüğü farklı yorumluyorlar. Öztürk ve Rana’ya göre partiyi hâlâ resmi olarak temsil yetkisine sahipler. Öztürk, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında ‘’Gereken bütün işlemler normal bir şekilde devam edebilecek’’ ifadesinde bulundu. Öztürk ayrıca, Sayman Şerif Uysal’ın istifasından ötürü üzgün olduklarını belirtti.

Başkan Öztürk ve diğer idare heyeti üyeleri bir süredir istifa etmeleri konusunda baskı altındalar. Parti konseyi, yerel idareciler ve Temsilciler Meclisinde şu anki parti grup başkanı Farid Azarkan ise idare heyetinin feshedilmesini istiyor. Parti başkanı Öztürk ise her şeye rağmen yerinde kalacağını ifade ediyor.

“Parti Bir Kişi Tarafından Rehin Tutuldu”

Denk partisinin Amsterdam temsilcisi olan Mourad Taimounti, idare heyetinden bağımsız olarak bir toplantı düzenlemeyi planlıyor. Söz konusu toplantının gerçekleşmesi için, üyelerin yüzde onunun aynı fikirde olması gerekiyor. Bu rakam DENK partisinde yaklaşık 400 üye anlamına geliyor. Şimdiye kadar yaklaşık elli üye toplantının yapılması için onay verdi.

Mourad Taimounti, yeterli onay miktarına ulaşıldığı takdirde 6 Haziran’da yapılacak olan üyeler toplantısı konusunda bir sorun çıktığı takdirde, bu tarih sonrasında da toplantıyla ilgili çalışmaların devam edeceğini belirtti. Her hâlükârda bu toplantının gerçekleştirileceğini ifade eden Taimounti, üye listelerini göndermeleri için partinin yönetim kuruluyla irtibata geçtiğini, ancak Öztürk’ün üye listelerinin özel veriler olduğunu öne sürerek bu teklifini reddettiğini söyledi. Taimounti sözlerine şu şekilde devam etti: “Parti, bir kişinin egosu tarafından rehin tutulmakta. Partideki demokrasi gerçekten bitti.”

Temsilciler Meclisi’nde üç sandalyesi bulunan siyasi parti bir süredir medyada sansasyonel haberlere konu oluyor. Partideki ilk deprem, mart ayında meclis grup başkanı Tunahan Kuzu’nun aniden ayrılmasıyla başladı. Kuzu, işinin özel hayatını çok fazla etkilediğini belirtmişti. Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk’ü “Siyasi kardeş katli” iddiasıyla itham etmişti. Kuzu, Öztürk’ün özel hayatıyla alakalı bilgileri gazetecilere sızdırdığını düşünüyor.

DENK Partisi

9 Şubat 2015 yılında Hollanda’da kurulan DENK partisi, Hollanda tarihinde ilk defa göçmen kökenlilerin kurucusu olduğu bir parti özelliği taşıyor. Partinin kuruluşundan önce Hollanda’daki göçmen kökenliler mevcut partilerin çatısı altında yer alırken, DENK’le birlikte kendilerini temsil edecek yeni bir partiye kavuşmuşlardı. Parti göçmen kökenlilere yönelik kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı söylemlerin bir neticesi olarak kurulmuştu.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler