'Almanya'

Almanya Federal Polis Sendikası, Irkçılık Araştırmasına Karşı Çıkıyor

Almanya'da polis teşkilatındaki ırkçılık tartışmaları devam ederken Aşağı Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanı Boris Pistorius, polisin ırkçılık bağlantılarının araştırılması teklifinde bulunmuştu. Ancak Federal Polis Sendikası araştırma teklifine karşı çıkıyor.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Almanya Federal Polis Sendikası Başkan Yardımcısı Jörg Radek twitter hesabından yaptığı açıklamada, Aşağı Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanı Boris Pistorius’un polis teşkilatlarındaki aşırı sağcı yapılanmaların araştırılması teklifine karşı çıktıklarını duyurdu. Radek, “Polis sendikası olarak sadece polis teşkilatındaki ırkçılığı inceleyecek bir araştırmayı reddediyoruz. Çünkü bu belli bir meslek grubunun stigmatize edilmesi anlamına geliyor.” dedi.

NSU 2.0 imzalı tehdit mektuplarının emniyet teşkilatı çevrelerinden gönderildiğinin doğru çıkması hâlinde bunun kabul edilemez olduğunu söyleyen Radek, poliste bir ırkçılık problemi olduğu intibası uyandıran vakaların ise araştırılacağını ifade etti.

CSU’lu milletvekili Michael Kuffer da tehdit mektuplarının polis bilgisayarlarından çıkmış olmasının kabul edilemez olduğunu, ancak polis teşkilatında genel bir ırkçılık sorunu olmadığını savundu.

Polis Teşkilatlarındaki Irkçı Yapılanmalar Araştırılsın

Almanya’da göçmen kökenli tanınmış isimlere ve siyasetçilere gönderilen tehdit mektuplarında, kişilere ait bilgilerin Hessen eyalet polisinin bilgisayarından araştırıldığının ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine geçtiğimiz günlerde Aşağı Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanı Boris Pistorius, diğer eyaletlerle birlikte polis teşkilatlarında olası aşırı sağcı yapılanmaların araştırılması teklifinde bulunmuştu. Bakan federal yönetimin destek vermemesi hâlinde de bu araştırmayı gerçekleştirmek istediklerini ve diğer eyaletleri de bu konuda ikna etmeye çalışacaklarını belirtmişti.

Tehdit mektupları alan Berlinli komedyen İdil Baydar emniyet teşkilatındaki ırkçılığı irdeleyecek olan araştırmanın ırkçı olmayan iyi polislerin ırkçı polisleri görevden uzaklaştırmasına yardımcı olacağını savunarak, Pistorius’a destek verdi.

Birçok twitter kullanıcısının da Pistorius’un araştırma teklifine destek verdiği görüldü. Bir kullanıcı, “İş polisin gözetleme tedbirlerine gelince “saklayacak bir şeyi olmayan için korkacak bir şey de yok deniyor.” Ama söz konusu polisin denetlenmesi olunca hemen stigmatize edilmekten bahsediliyor.” dedi.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler