'Fransa'

Fransa’da Belediye Başkanına Irkçı Tehdit Mektubu

Lyon yakınlarında Givors belediye başkanı Mohamed Boudjellaba, kendisine hitaben yazılmış bir tehdit mektubu aldığını bildirdi. Yazı yoğun ırkçı ifadeler içeriyor.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Rhône-Alpes bölgesindeki Givors’da görev yapan belediye başkanı Boudjellaba, kendisine ulaşan mektubu “dört sayfalık iftira, ırkçı nefret ve tehditler” olarak tanımladı ve bu durum karşısında çok şaşırdığını belirtti. 

Mektubun içeriğinde Boudjellaba’ya Fransa’yı terk etmesi, aksi takdirde evinin bir bombalı saldırıya uğrayacağı gibi ifadeler aşırı küfürlü bir dille belirtiliyor. Aynı zamanda mektupta intikam ve savaş temalarına ağırlık veriliyor.

28 Haziran belediye seçimlerinde Givors belediye başkanı seçilen Mohamed Boudjellaba, savcı ve yerel valiliğe şikayette bulunacağını açıkladı. Çok geçmeden Rhône valisi mektuptaki ifadeleri iğrenç açıklamaları olarak tanımladı ve şiddetle kınadığını ekledi.

Hükümetten Destek

Pazar öğleden sonra İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, belediye başkanına verdiği desteği ifade ederek,  tahammül edilemez ırkçı ifadeler karşısında tiksinti duyduğunu açıkladı. “Seçilmiş bir temsilciye saldırmak, Cumhuriyete saldırmaktır. Nefretin toplumumuzda yeri yoktur, hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Lyon’da Camiilere Saldırı

Yakın zamanda Lyon bölgesinde bir haftada iki camiiye kundaklama girişiminde bulunulmuştu. Yine aynı şekilde Lyon yakınlarında belediye başkanlığı yapan Boudjellaba’nın hakaret ve tehdit saldırısına uğraması çevredeki Müslümanları tedirgin ediyor. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler