"Alman Ordusu"

Aşırı Sağcı Alman Askerine Baskın Düzenlendi

Almanya’nın Neubrandenburg şehrinde Alman ordusuna (Alm. “Bundeswehr”) mensup olan aşırı sağcı bir askere yönelik, devletin güvenliğini tehlikeye atan bir saldırı planladığı şüphesiyle baskın gerçekleştirildi.

© Joerg Huettenhoelscher @ Shutterstock değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Mecklenburg Batı Pomeranya eyaletindeki Neubrandenburg şehrinde, polis mensupları pazartesi sabahının erken saatlerinde Alman ordusunda halen görevde olan aşırı sağcı bir askerin evine baskın düzenledi. Rostock savcılığı asker hakkında Alman Ceza Kanunu’nun 89 a maddesi uyarınca devlet güvenliğini ağır bir şekilde tehlikeye düşüren bir cebir ve şiddet suçunun hazırlığını yapma şüphesiyle soruşturma yürüttüğünü Almanya Birinci Televizyon Kanalı ARD’nin bünyesinde bulunan “Kontraste” dergisine doğruladı.

Aşırı Sağcı Çevrelere Bağlantısı Olduğu Biliniyordu

70 polisin dahil olduğu operasyonda elektronik aletlere ve belgelere el konulduğu, fakat silah ve patlayıcıya rastlanılmadığı bildirildi. Şüpheli asker hakkında herhangi bir tutuklama kararı olmadığı ve operasyon sırasında iş birliği içinde davrandığı söylendi. Savcılık, şimdiye kadar bir suç ortağının varlığına dair bir kanıt bulunamadığını kaydetti.

“Kontraste” dergisinin haberine göre, 40 yaşındaki şüpheli asker Neubrandenburg şehrindeki Tollense kışlasında görev yapıyordu. Aşırı sağcı çevrelere bağlantısı olduğu bilinen asker hakkında Alman ordu yönetiminden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Eylül ayının başında, Askeri İstihbarat Teşkilatı’nın (MAD) Alman ordusunda aşırı sağcı olduklarından şüphelenilen askerlere yönelik soruşturmasını önemli ölçüde genişlettiği ve yaklaşık 712 şüpheli söz konusu olduğu bildirilmişti. (P)

Enise Yılmaz

Bochum Ruhr Üniversitesinde hukuk eğitimi gören Yılmaz, Perspektif’in yayın kurulu üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler