"Cami Saldırısı"

Fransa’da Camiye Kundaklama Girişimi

Güney Fransa’nın Chateaudun kentindeki Mevlâna Camisine cuma gecesi kimliği belirsiz bir kişi kundaklama teşebbüsünde bulundu.

Fransa’da kimliği belirsiz bir kişi Mevlana Camisine kundaklama girişiminde bulundu.

Güneybatı Fransa’nın Chateaudun kentinde bulunan Mevlâna Camisi’ne cuma gecesi kimliği belirsiz bir kişi tarafından kundaklama saldırısı düzenlendi. Fransa’da yükselen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları sebebiyle alınan kararlar doğrultusunda camiler perşembe günü yatsı namazından sonra kapatılmıştı.

“Kapılar Plastik Olsaydı Yangın Büyüyecekti”

Mevlâna Camii Başkanı Ahmet Tosun, saldırı hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Bu sabah güvenlik kameralarından camimizi kontrol ederken caminin arka tarafında yanmış bir çöp bidonu gördük. Görüntülere göre, saldırgan benzin bidonu ile camiyi yakmaya çalışmış.” Kapı ve camların zarar gördüğünü ifade eden Tosun, “Kapılar plastik olmadığı için yangın büyümedi. Plastik olsaydı yangın büyüyecekti.” değerlendirmesinde bulundu.

Yetkililere video kayıtlarını verdiklerini ve suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Tosun, saldırıyı kınadığını ifade etti. Bu gibi saldırıların Müslüman cemaati tedirgin ettiğini ve derinden üzdüğünü söyleyen Tosun, saldırının en kısa zamanda aydınlatılmasını ve saldırganın tespit edilmesini umuyor. (P)

Enise Yılmaz

Bochum Ruhr Üniversitesinde hukuk eğitimi gören Yılmaz, Perspektif’in yayın kurulu üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler